• Turkhane Logo

Süleyman Soylu, kayyım atadığı belediyenin parasıyla hediye alırken böyle görüntülenmiş!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atadığı Vali Mustafa Yaman ile birlikte belediye kasasından ödenen hediyelik eşya alırken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

09:06 27 Ağustos 2019 Salı
Süleyman Soylu, kayyım atadığı belediyenin parasıyla hediye alırken böyle görüntülenmiş!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atadığı Vali Mustafa Yaman ile birlikte belediye kasasından ödenen hediyelik eşya alırken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.



Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Vali Mustafa Yaman’ın bakanlarla değeri 600 bin lirayı bulan gümüş alışverişinin fotoğraflarının mağazanın Instagram hesabında yer aldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görev aldığı Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk’ün yerine Vali Mustafa Yaman ikinci kez kayyım olarak atandı. Vali Yaman’ın, ilk kayyımlığı döneminde İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte ‘Fırat Silver’ isimli mağazadan alışveriş yaptığı fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu.


/

SOYLU’YA 40 BİN LİRALIK HEDİYE ALINMIŞ

Geçtiğimiz günlerde Kayyım Mustafa Yaman’ın, bir gümüşçü mağazasından alınan hediyelik eşyalara ilişkin yayınlanan faturaları destekleyen görüntülerin ortaya çıkması dikkat çekti. Mardin’de bir gümüşçü mağazası olan Fırat Silver’ın Instagram hesabında yer alan fotoğraflarda, Mardin Valisi Yaman’ın ilk kayyımlık dönemine denk gelen 3 Haziran 2017’de Süleyman Soylu ve Ceyda Çankırı’yla mağazayı ziyaret ettiği görülüyor.

Mağaza, aynı fotoğrafı 2 Kasım 2018’de ise #tbt* etiketiyle paylaştı. Yaman’ın 29 Eylül 2018’de ise Murat Kurum’la mağazayı ziyaret ettiği ve alışveriş yaptığı görülüyor. Mağaza aynı fotoğrafı 3 Kasım 2018’de de #tbt etiketiyle yeniden paylaştı.

Mağazanın Instagram hesabında paylaşılan fotoğraflarda, dönemin valisi Yaman’a ve mağazaya gelen bakanlara teşekkür ediliyor. Görevinden alınan ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı bir açıklamada kayyımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini dile getirmişti. Türk ayrıca, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini söylemişti.



BELEDİYE KASASINDAN 600 BİN LİRALIK HEDİYE ALINDI

Kayyım Mustafa Yaman’ın, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Meclis Eski Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Tarım ve Orman Eski Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğer 40 bin liralık hediyeler aldığı belgeleriyle ortaya çıkmıştı. Bütün hediyelerin toplam değeri 600 bin lirayı buluyor.

Son güncelleme: 09:06 27.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı