• Turkhane Logo

Şule Çet davasının seyrini değiştirecek kayıtlar ortaya çıktı

Ankara’da bir plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğü belirtilen üniversite öğrencisi Şule Çet’le (23) ilgili yürütülen soruşturma dosyasına yeni belgeler ulaştı.

09:49 08 Kasım 2018 Perşembe
Şule Çet davasının seyrini değiştirecek kayıtlar ortaya çıktı
Ankara’da bir plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğü belirtilen üniversite öğrencisi Şule Çet’le (23) ilgili yürütülen soruşturma dosyasına yeni belgeler ulaştı.

Telefon kayıtlarına göre şüpheliler Berk Akand ve Çağatay Aksu, Çet’in ölümünün hemen ardından yurtdışına kaçmak için bir havayolu şirketini 10 kez aradı. Akandın sevgilisi P.T. ise ifadesinde Taciz derecesine varacak şekilde sürekli beni arayarak plazaya gitmemi istedi. Şule’nin de yanlarında olduğunu söyledi dedi.Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın seyrini değiştirecek gelişmeler ortaya çıktı. Halen tutuklu bulunan şüpheliler, Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand’a ait telefonların HTS kayıtları, ifadelerini çürüttü.

Kayıtlarda Akand’ın gece saat 02.39’da kız arkadaşı P.T.’ye, “Çok kötü şeyler oldu. Lütfen telefonu aç bana geri dön” diye mesaj attığı öğrenildi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun‘un haberine göre Aksu ve Akand’ın, ayrıca Çet’in ölümünün hemen ardından yurtdışına kaçmak için bir havayolu şirketini 10 kez aradıkları belirlendi. P.T.’nin, savcılığa tanık olarak verdiği ifadede Akand’ın, Çet’in öldüğü günün akşamından başlayarak kendisini sürekli aradığını belirterek, “Taciz derecesine varacak şekilde sürekli beni arayarak plazaya gitmemi istedi. Şule’nin de yanlarında olduğunu söyledi. Tüm ısrarlara rağmen gitmedim” dediği öğrenildi.


ÖLDÜRÜLÜP, AŞAĞI MI ATILDI?

Yeni delillerin Şule Çet’in aşağıya düşmeden önce öldürüldüğü, telefon görüşmelerinin ardından aşağıya atıldığı ihtimalini güçlendirdiği belirtiliyor.

TUTUKLAMA CİNAYETTEN DEĞİL

Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand ilk gözaltıda ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Kamuoyunda yükselen tepkiler ve ortaya çıkan yeni delillerin ardından iki şüpheli yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ancak Aksu ve Akand halen cinayetten değil, ‘cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı’dan tutuklu.
  /
/ ŞULE ÇETİN ÖLÜMÜ AYDINLANIYOR; TIRNAKLARINDAKİ DOKU ÖRNEKLERİ KİMİN ÇIKTI? / ŞULE ÇET RAPORU: İNTİHAR EĞİLİMİ YOK ŞULE ÇET DAVASININ SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK KAYITLAR ORTAYA ÇIKTI

Son güncelleme: 09:49 08.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı