• Turkhane Logo

Şule Çet Davası'nda sanıkların cezaları onandı

Yargıtay, Ankara'da katledilen Şule Çet'in ölümüyle ilgili olarak sanıklara verilen hapis cezalarını onadı.

13:31 23 Aralık 2022 Cuma
Şule Çet Davası'nda sanıkların cezaları onandı
Yargıtay, Ankara'da katledilen Şule Çet'in ölümüyle ilgili olarak sanıklara verilen hapis cezalarını onadı.

Yargıtay, üniversite öğrencisi Şule Çetin Ankara’da şüpheli ölümüyle ilgili sanık Çağatay Aksuya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akanda  verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

Daire, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinin 4 Aralık 2019daki hükmüne ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Buna göre, sanık Çağatay Aksunun kasten öldürme suçundan müebbet, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından da toplam 12 yıl 6 ay hapis cezaları onandı. Aksunun işlediği suçlara yardım ettiği belirtilen sanık Berk Akand hakkındaki 18 yıl 9 ay hapis cezasının da onanması kararlaştırıldı.

Ne olmuştu?

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018de, Ankarada katledilmişti. Cinayetle ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı.

Kasten öldürme, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarının yöneltildiği sanıklar Aksu ve Akand, ilk defa 6 Şubat 2019da hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları reddetmişti.

Davanın 20 Kasım 2019da görülen duruşmasında Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin görüşünü açıklamış, Aksunun üzerine atılı suçlardan müebbet hapis ve 39 yıla, Akandın ise Aksunun eylemlerine yardım ettiği gerekçesiyle 31 yıla kadar hapse mahkum edilmesini talep etmişti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar, 2020de Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulunmuştu.

Son güncelleme: 13:31 23.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı