• Turkhane Logo

Şule Çet davasında karar: Çağatay Aksu'ya müebbet hapis cezası

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davada karar açıklandı.

14:13 04 Aralık 2019 Çarşamba
Şule Çet davasında karar: Çağatay Aksu'ya müebbet hapis cezası
Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davada karar açıklandı.



Mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti. Karar açıklanıyor. — Şule Çet Davası (@sulecetdavasi) December 4, 2019
Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çetin babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı.


Cumhuriyet Savcısı bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Çağatay Aksunun kasten öldürme suçundan bir kez müebbet ve cinsel saldırı ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 39 yıla kadar, Berk Akandın ise Aksunun işlediği suçlara yardımdan 31 yıla kadar hapsini istemişti.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Çet, 29 Mayıs 2018de, Ankaradaki bir plazanın 20nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı.

Kadın platformları da davası izliyor

Bu arada duruşma öncesi Ankara Adalet Sarayı önünde bir araya gelen çeşitli kadın platformu üyeleri, Erkek adalet değil, gerçek adalet, Şule Çet için adalet arıyoruz yazılı pankartlar açtı.

Ankara Kadın Platformu adına açıklama yapan Aysun Gençtanır, Bugüne kadar beş duruşma görüldü. Bizler her duruşmada olduğu gibi bugün de adaletin sağlanması, kadın katliamlarının son bulması ve katledilen kadınların isyanı olmak için bir araya geldik. Bu davanın artık kapatılacak ve örtülecek bir tarafı kalmadı. dedi.

Öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenelin babası Mustafa Damar da öldürülen kadınların sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi. Toplumun buna duyarsız ve sessiz kalamayacağını belirten Damar, Adaletin tecelli etmesi için elimizden geleni yapacağız. diye konuştu.

Son güncelleme: 14:13 04.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı