• Turkhane Logo

'Suçlanacak biri varsa o da Erdoğan, son üç yılını Putin'e yağ çekmekle geçirdi'

İdlib’de, Türk askerlerine yönelik saldırı dünya basınında da geniş yer buldu. Bunlardan biri de ABD’de yayın yapan haftalık dergi ve haber sitesi Washington Examiner’di.

19:07 28 Şubat 2020 Cuma
'Suçlanacak biri varsa o da Erdoğan, son üç yılını Putin'e yağ çekmekle geçirdi'
İdlib’de, Türk askerlerine yönelik saldırı dünya basınında da geniş yer buldu. Bunlardan biri de ABD’de yayın yapan haftalık dergi ve haber sitesi Washington Examiner’di.


ABDli dergi, Türk askerine yönelik saldırıyla ilgili yayınladığı yazıda suçlanacak biri varsa onun da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu savundu ve “Putin’le stratejik bir ortaklık kurabileceğine dair hayali bir inançla son üç yılını Rus devlet başkanına yağ çekmekle geçirdi” dedi. 

Türkiye’nin, Suriye-Rusya saldırısıyla karşı karşıya olduğu belirtilen yazıda Erdoğan’ın, karşı saldırıya geçebileceği, bu durumun Rusya-Türkiye ittifakını bitirebileceği ve daha fazla kan dökülmesine neden olacağı vurgulandı.

Erdoğan’ın köşeye sıkıştığı, saldırının Trump yönetimince Türkiye’yle stratejik ittifakı yeniden inşa etmek için fırsat olarak görüldüğü öne sürüldü.

Dikenin aktardığına göre, yazıda Erdoğan’ın Putin’le yakınlaşmasının Türkiye’nin ABD ve NATO’yla ilişkilerini zedelediğine dikkat çekildi.

‘Türkiye, ‘Suriye’de Rusya’ya çatışmaya hazırlanıyor’ (Turkey readies for conflict with Russia in Syria) başlıklı yazının öne çıkan bölümleri şöyle:

“Rus ya da Suriyeli ya da her iki ülkenin de pilotlarının saldırıda görev yapmış olmasının önemi yok. Beşar Esad, Türk askerlerine saldırıp saldıramayacağı veya hangilerine saldıracağına dair izni olduğu konusunda Rusya’nın emirlerine uyuyor. Rusya, saldırılmasını istediği Türk güçlerini belirlemek için lojistik destek ve istihbarat sağlıyor (..)

Köşeye sıkışmış durumdaki Erdoğan, devlet başkanlığına ve halkına yönelik bu saldırının karşılıksız kalmasına izin veremez. Bu, Putin de büyük kumar oynuyor anlamına geliyor (…)

Erdoğan’ın hükümeti ABD’yle ilişkilerini yeniden inşa etmek istiyor…. Trump yönetimi, haklı olarak, bunun (saldırının) son birkaç yılı olmamış saymak ve (Türkiye’yle) stratejik ittifakını yeniden kurmak için bir fırsat olduğunu umut ediyor (…)

Türkiye’nin Rus S-400 füzelerini almaktan vazgeçmesi konusunda kararlılık sergilemesine karşılık olarak ABD; Patriot hava savunma sistemlerinin NATO tarafından Türkiye-Suriye sınırında konuşlanmasını desteklemeli ve Erdoğan’a İdlib’de istihbarat desteği vermeli.

Son güncelleme: 19:07 28.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı