• Turkhane Logo

"Şubat'ta dört kişi kaçırıldı, siyah transporterlar yine sahnede"

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana, özellikle Ankara ve İzmir'de, Gülen grubu ile bağlantısı olduğu iddia edilen çok sayıda kişi, siyah transporter araçlara zorla bindirilerek güpegündüz sokak ortasında kaçırıldı.

20:17 02 Mart 2019 Cumartesi
15 Temmuz darbe girişiminden bu yana, özellikle Ankara ve İzmir'de, Gülen grubu ile bağlantısı olduğu iddia edilen çok sayıda kişi, siyah transporter araçlara zorla bindirilerek güpegündüz sokak ortasında kaçırıldı.





Kaçırmaların ardından Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) olduğu iddia edilirken, kaçırılanlardan bazılara aylar içinde ya da birkaç yıl sonra, kaçırıldıkları yerlere bırakıldı. 


2 Mart tarihli yazısında bu konuyu ele alan Artı Gerçek Yazarı Ayşe Yıldırım, şubat ayında dört kişinin daha kaçırıldığını hatırlatıyor ve Emniyetin sus pus olduğuna dikkat çekiyor. 

Ailelerin sesinin de duyulmadığına değinen Yıldırım, Yasin Uganın 13 Şubat akşamı evini basan maskeli gruplar tarafından kaçırıldığını, komşuların da bu olaya şahit olduğunu ve ailenin Ugandan o günden beri haber alamadıklarını vurguluyor. 

Uganin beyaz bir minibüsle kaçırıldığına değinen Yıldırım, kaçırılanların cemaat bağlantılı oldukları iddiası nedeniyle konunun medyada gündem olamadığına da işaret ediyor ve ekliyor:

İki haftadır her yere başvuruyor Ugan ailesi. Tek istedikleri Yasin Ugan’ın nerede olduğunu öğrenmek.

Yasin Ugan’ın ağabeyi Mikail Ugan, Yürüyen ceset gibiyiz. Nerede olduğunu bilsek rahatlayacağız. Devlet suçlu ise yakalar, mahkemeye çıkarır, prosedür işler. İtirazımız yok. Haber alamadığımız her geçen gün hayatlarından endişe ediyoruz” diyor.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis’e soruşturma önergesi verdi. Ama daha önce de vermişlerdi.

Çünkü bu olay ilk değildi.

OHAL boyunca 20’ye yakın “kaçırılma vakası” yaşanmıştı. Ağırlıklı olarak da 2017 yılında. O sıralarda siyah transporterlardan söz ediliyordu. Bu kez beyaz bir minibüsten.

Gergerlioğlu, son 19 gün içinde tam dört kaçırılma vakasının yaşandığına dikkat çekiyordu Ugan ailesi ile yaptığı görüşme sırasında.

19 gün önce Antalya’da Gökhan Türkmen, esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Eşi her yerde arıyor ancak nerede olduğunu bulamıyor.

Salim Zeybek ise 21 Şubat günü Edirne’de kaçırıldı. Eşi Fatma Betül Zeybek, tam beş gün sonra savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Olayı sosyal medya hesabından anlattı. 21 Şubat günü 6 ve 9 yaşlarındaki iki çocuklarıyla içinde bulundukları araba Edirne Havsa gişelerinde silahlı kişiler tarafından durdurulmuştu. Fatma Betül Zeybek, “emniyete gitmemesi için ailesiyle tehdit edildiğini” söylüyordu. Eşini almış kendisini de Ankara’daki evlerine gidene dek bir araçla takip etmişlerdi. Zeybek, takip eden aracın plakasının da göründüğü güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medya hesabından da paylaştı.

Hâlâ eşinin nerede olduğu hakkında bir bilgiye ulaşamadı.

Son 19 gün içerisinde dört isim kaçırıldı. Dört eş, çocuklar, kardeşler, anneler babalar bir haber alabilmek için çırpınıyor. Ama iktidarın yarattığı korku iklimi nedeniyle onların sesi ancak çok küçük bir kesim tarafından duyurulabiliyor.

Ankara’da siyah transporterla kaçırılan KHK’li akademisyen Dr. Hasan Kala’dan 225 gündür haber alınamıyor.

Ne yazık ki kaçırılan kişilerin cemaat bağlantısı iddiası kamuoyunda çekince yaratıyor, görülmüyor, duyulmuyor.

 

Son güncelleme: 20:17 02.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı