• Turkhane Logo

"Şu sakallı var ya senin Hizmet Hareketi'ne mensup olduğunu bilse başına getirmedik iş bırakmaz"

Dini-Aktüel'de, duaların kabulü için gerekli şartları anlatan İlahiyatçı-yazar Hamdullah Öztürk, 'istiğfar'ın önemine dikkat çekti.

12:38 24 Nisan 2022 Pazar
Dini-Aktüel'de, duaların kabulü için gerekli şartları anlatan İlahiyatçı-yazar Hamdullah Öztürk, 'istiğfar'ın önemine dikkat çekti.


Öztürk şunları söyledi;

-Duaların kabulü için için genel kurallar; Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar. hadisi (Müslim, Birr, 33) ve Fakat unutmayın ki ne onların etleri, ne de kanları asla Allaha ulaşacak değildir. Lâkin Ona ulaşan tek şey, kalplerinizde beslediğiniz takvâdır, Allah saygısıdır. O bu hayvanları size âmâde kıldı ki, sizi doğru yola eriştirdiği için Onun yüceliğini ilan edesiniz. Öyleyse güzel davrananları müjdele! ayetinde (Hac 22/37) anlatılmıştır.


-İnsanların birbiri hakkındaki görüş ve düşünceleri amel ve işler üzerinden oluşur. Bu bize, birisi hakkında karar vereceğiniz zaman ne yaptığına bir bakın der. Allah-u Teala kalplere de bakar; amel ile kalp arasında bir uyum görüyorsa ona göre bir sonuç vardır, uyumsuzluk varsa asıl olan kalptekidir.

-O zaman mesele kalplerin temizlenmesidir. Peki kalbimizi nasıl temizleyeceğiz? Eğer ben müminlere, insanlara, bütün mahlukata rahmet nazarlarıyla bakan bir insan değilsem, bir olumsuzluk karşısında kalbi tir tir titreyen bir insan değilsem o zaman bana düşen istiğfar etmektir.
.
.
.

 

Son güncelleme: 12:38 24.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı