• Turkhane Logo

Stoltenberg: Harekatla ilgili endişelerimi paylaştım, ortak düşmanımız IŞİD

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ziyaretinde önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili endişelerini dile getirdi.

15:23 11 Ekim 2019 Cuma
Stoltenberg: Harekatla ilgili endişelerimi paylaştım, ortak düşmanımız IŞİD
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ziyaretinde önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili endişelerini dile getirdi.





NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili kendi endişelerini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile paylaştığını anlatıp, “Bizim buradaki ortak düşmanımız IŞİD. Biz dayanışma içinde bu bölgeyi onlardan temizledik. Yakalananan IŞİD savaşçılarının kaçmasına müsaade edilmemeli” mesajını verdi.


Stoltenberg, “PKK ve YPG’yi terör örgütü olarak görüyor musunuz” sorusuna “NATO’nun kamuya açık bir terör örgütü listesi yok. BM ve AB’nin kamuoyuna açık bu tür bir listesi var ama bizim yok. Biz terörün bütün çeşitleriyle eşit olduğunu düşünüyoruz. IŞİD bizim ortak düşmanımızdır” yanıtını verdi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN BATI’YA İKİYÜZLÜLÜK SUÇLAMASI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO müttefiki ülkelerin ve Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’nin operasyonuna gösterdiği tepkileri eleştirdi.

Çavuşoğlu, “Terörizmle ayrım gözetmeksizin mücadele etmeye devam edeceğimizi söyledik. Türkiye ittifakın (NATO) güneydoğusunda istikrarın sürmesi için kritik görevler üstlenmiştir… Türkiye’nin endişelerini anlıyoruz demek yetmez, açık desteklerini de bekliyoruz” ifadelerini kullandı

İsim vermeden Amerika Birlşik Devletleri’ni eleştiren Çavuşoğlu, “Terör örgütüyle sizin angajmanınız olabilir bu benim problemim değil. Bu terör örgütüne silah verdiniz, eğittiniz bu da benim problemim değil. Esasen bu senin ikiyüzlülüğündür. Bir yandan terörle mücadele deyip diğer yandan teröre destek vereceksiniz. Türkiye’yi koruma planı NATO konseyi tarafından onaylanmıştır ve burada YPG var ama başını Amerika’nın çektiği bazı ülkeler bunu bloke etmişlerdir. NATO tarafından onaylanan belgelerde YPG/PYD var” diye konuştu.

5 MİLYAR DOLARLIK ALTYAPI YATIRIMI

Stoltenberg, Türkiye’nin NATO’nun önemli bir müttefiki olduğunu ve Türkiye’nin savunması için NATO’nun da ciddi çaba gösterdiğini belirterek, “NATO birçok açıdan Türkiye’yi destekliyor. Türkiye’nin güvenliğine yönelik 5 milyar dolarlık askeri altyapı bir yatırımı yaptık ve bunu arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bir araya gelecek.

Son güncelleme: 15:23 11.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı