• Turkhane Logo

Stefan Zweig da cemaat soruşturmalarına takıldı

Cemaat soruşturmaları artık o kadar trajikomik bir hal aldı ki dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Stefan Zweig’ın ‘Olağanüstü Bir Gece’ romanında dahi talimat aradılar.

15:41 26 Mart 2019 Salı
Stefan Zweig da cemaat soruşturmalarına takıldı
Cemaat soruşturmaları artık o kadar trajikomik bir hal aldı ki dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Stefan Zweig’ın ‘Olağanüstü Bir Gece’ romanında dahi talimat aradılar.

Cemaat soruşturmaları kapsamında Çorum’da tutuklu bulunan Mustafa Sarıoğlu’nun, Stefan Zweig’in “Olağanüstü Bir Gece” isimli eserine bazı talimatlar gizlediği ileri sürüldü.

Star ve Akşam gazetelerinin internet sitesinde yer alan Kemal Gümüş imzalı habere göre Hizmet Hareketi mensupları Pensilvanya’dan aldıkları talimatlar doğrultusunda kaotik eylem yapmaya hazırlanıyorlarmış!

OLAĞANÜSTÜ ŞİFRE: ANLAŞILDI HER ŞEY TAMAM 


İddiaya göre Çorum’da cezaevinde bulunan eski öğretmen Mustafa Sarıoğlu, kitabın cümlelerine şifreli bir şekilde talimatlar gizlemiş. Haberde şu ifadeler yer alıyor:

“Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda tutuklu bulunan Mustafa Sarıoğlu’nun yazar Stefan Zweig’in “Olağanüstü Bir Gece” isimli eserine bazı talimatlar gizlediği belirlendi. Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğünce incelenen kitapta bazı sayfalarda bulunan kelimelerin altının çizili olduğu, bazı kelimelerin içerisindeki harflerin ise özellikle altının çizilmiş olduğu görüldü. Altı çizilen harflerin bir araya getirilmesi sonucunda ‘o geceki taarruz olacak’, ‘tarih sayfada’ ve ‘anlaşıldı her şey tamam’ şifrelerinin yer aldığı ileri sürüldü.”

Haberde ayrıca, kitaba gizlenen şifreli mesajlar çözüldüğünde 11.04.2019, 07.06.2019 ve 04.11.2019 tarihlerine ulaşıldığı ileri sürülüyor. Ama tarihleri nasıl tespit ettikleri belirtilmiyor.

Satranç, Amok Koşucusu, Merhamet, Bir Kadının Yaşamından 24 Saat, Üç Büyük Usta: Balzac, Dickens, Dostoyevski gibi kitapların yazarı Stefan Zweig 2. Dünya Savaşı’nın bunalım yıllarında, Avrupa’da Nazi’lerin zulmünden kaçıp önce New York’a sonra da Brezilya’ya yerleşmişti. Eşiyle birlikte bir otel odasında intihar edene kadar da (1942) burada yaşadı.

Olağanüstü Bir Gece kitabında altı çizilen cümleler…

/

Mustafa Sarıoğlu’nun kitabın kenarına çürümek yazdığı görülüyor. Cezaevindeki bir insanın psikolojisini yansıtan en olabilecek kelimelerden…

/

/

/
 

Son güncelleme: 15:41 26.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı