• Turkhane Logo

Starbucks ve Google'dan sonra IKEA da mağazalarını kapattı

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs, günden güne etkisini artırıyor.

10:00 30 Ocak 2020 Perşembe
Starbucks ve Google'dan sonra IKEA da mağazalarını kapattı
Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs, günden güne etkisini artırıyor.



Birçok ülkenin acil durum ilan etmesine ve tedbirler almasına yol açan virüs nedeniyle dünya devi mağazalar da Çindeki mağazalarını peş peşe kapatma kararıyla gündemde. 

Starbucks ve Googledan sonra İsveç merkezli uluslararası mobilya mağazası IKEA da, Çindeki 14 mağazasını geçici süreyle kapatma kararı aldı.


Patronlar Dünyasında yer alan habere göre IKEA tarafından yapılan açıklamada, ölümlerin hızla arttığı koronavirüsün hızla yayılması gerekçe olarak gösterildi.

IKEA Mobilya Mağazaları Basın Sözcüsü Jon Egerlid, Müşterilerimizin ve çalışanların sağlığı ve güvenliği IKEAda her zaman en önemli önceliktir. Çin hükümeti virüsün yayılmasını etkili bir şekilde kontrol altına alana kadar 29 Ocaktan itibaren Çindeki mağazalarımızın 14 tanesi geçici olarak kapanacaktır açıklaması yaptı.

Haberde aktarılana göre Egerlid, IKEA çalışanlarının şimdilik evde kalmasına izin verildi. Maaşlarını tam gününde alacaklar diye de ekledi.

Öte yandan genel müdürlük tarafından çalışan personelin kendilerini koruması ve enfekte olma riskinin azaltılması için neler yapabilecekleri konusunda sürekli bilgilendirildiği belirtiliyor.

Son güncelleme: 10:00 30.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı