• Turkhane Logo

Sputnik sordu: Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz’in olaydaki rolü ne?

Rus haber ajansı Sputnik, Cemal Kaşıkçı cinayetinde nişanlısı olarak bilinen Hatice Cengiz'in rolünü sorgulayan bir analiz yayınladı.

20:28 17 Kasım 2018 Cumartesi
Sputnik sordu: Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz’in olaydaki rolü ne?
Rus haber ajansı Sputnik, Cemal Kaşıkçı cinayetinde nişanlısı olarak bilinen Hatice Cengiz'in rolünü sorgulayan bir analiz yayınladı.




Sputnikin yazıda dikkat çekmeye çalıştığı detaylar, Cengizin pozisyonunun şüpheli olduğu izlenimi yaratıyor. 


Analizde Kaşıkçı’nın sadece 6 ay önce tanıştığı nişanlısının bu olaydaki rolüyse cevabı merak edilen en önemli sorulardan biri ifadesi dikkat çekiyor.

Analiz bu sorunun ardından kamuoyunun da öğrendiği, ikilinin tanışma hikayesiyle devam ediyor:

 Cemal Kaşıkçı geçen mayısta İstanbulda düzenlenen bir konferansta Hatice Cengiz ile tanıştı. Suudi Arabistandan ABDye giden muhalif Suudi gazeteciyi çok önceden bilen Hatice, Kaşıkçının konuşmasını dinlemeye büyük bir istekle gitti. Konuşmadan sonra Kaşıkçıya ilk soru soranlardan oldu. Etkinliğin sona ermesini bekleyen Hatice, gazeteciyle sohbete devam etti, o gün yarım saat kadar konuştular.

 Birkaç gün sonra Hatice, Cemale yazdı ve hoş sohbet için teşekkür etti.

 Sputnik, çiftin yakın dostlarından Fatih Ökenin görüşlerine de yer verdiği yazısında Ökenin Önce yazıştılar, daha sonra görüşmeye başladılar ve birkaç ay sonra evlenmeye karar verdiler dediğini aktarıyor.

 Analiz şu bilgilerle devam ediyor:

 Haticenin adlarının açıklanmasını istemeyen diğer arkadaşları, kızın ailesinin ve özellikle babasının önce evlilik fikrine sıcak bakmadığını, çünkü ikisinin arasındaki 23 yıllık yaş farkından rahatsız olduğunu, fakat geçen eylülde Cemalin tercüman arkadaşıyla birlikte kız istemeye geldiğinde babanın evliliği kabul ettiğini anlattı...

 Suudi Arabistanın ABD Büyükelçiliğine evlilik belgeleri için başvuruda bulunan Kaşıkçıya Suudi yetkililer, İstanbula gitmesini önerdi. Kaşıkçının İstanbula gelir gelmez ilk işi lüks bir daire almak oldu ve nişanlısıyla birlikte içini döşedi. Haticeye attığı son mesajda, Ev, aynı sahibi gibi güzel ifadelerini paylaştı.

 Suudi gazetecinin ortadan kaybolduğu gün, Türk makamlarına Kaşıkçının konsolosluk binasından çıkmadığını bildiren nişanlısı polis tarafından sorgulandığı hatırlatılan bir yetkiliden alınan şu cümleler yer alıyor:

 Önceden yokmuş gibi çıktı geldi, oldukça mütevazı ve muhafazakar kişiliğine rağmen kendisiyle tanışmanın yollarını aradı, sonrasında da ilişkileri çok hızlı bir şekilde gelişti. Kendisinden çok daha genç bir kadınla evlenmeye karar veren yaşlı bir adam, evlilik için izin almak üzere konsolosluktan konsolosluğa koşuyordu. Acaba kendisi bunun tehlikeli olduğunu bilmiyor muydu? Üstelik dış görünümü konusu da var. Başörtüsü ve gözlük onu unutulmaz kılıyor. Bunları çıkarıp biraz makyajla hiç kimsenin onu tanımayacağı kadar farklı görünüyor.

Yetkili, Cemal Kaşıkçının diğer evliliğinden olan oğlunun, gazetecinin Suudi Arabistandaki ailesinin herhangi bir Türk nişanlıdan haberi olmadığını söylemesinin de şüphe uyandırdığını ifade etti.

Aynı kaynağın dikkat çektiği şu detay da, Sputnike göre Hatice Cengizi şüpheli yapmaya yetiyor:

 Gazeteciyi ortadan kaldırma operasyonunun ne kadar kapsamlı ve pahalı olduğu göz önüne alındığında, organizatörlerin onu tuzağa düşürme kapasitesinde olan kişileri çevresine yerleştirmiş olma ihtimali de göz ardı edilemez. Hal böyle olunca aşk hikayesi her şeyden çok erkeği kahramanlıklar yapmaya itiyor. ifadelerini kullandı.

 

Son güncelleme: 20:28 17.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı