• Turkhane Logo

SPK’den ‘Fatih Terim Fonu’ açıklaması: ‘Dolandırıcılık olayı’

17:25 29 Kasım 2023 Çarşamba
SPK’den ‘Fatih Terim Fonu’ açıklaması: ‘Dolandırıcılık olayı’





Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda yüksek karlı gizli fon ya da ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen soruşturmaya ilişkin, “Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı” dedi. Öte yandan Fatih Terim fonu iddianamesi kabul edildi, dosyada 7 sanık 18 müşteki var



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.



NTV’de yer alan habere göre, komisyonda teklifin SPK’ye ilişkin maddelerine ilişkin açıklamalarda bulunan SPK Başkanı Gönül, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın, “Yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık” davasını gündeme getirmesi ve bu fonlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sorması üzerine şunları söyledi:



“Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor.”



İDDİANAME KABUL EDİLDİ



Öte yandan Fatih Terim fonu iddianamesi kabul edildi, dosyada 7 sanık 18 müşteki var



Fatih Terim’in merkezinde olduğu Denizbank çalışanı Seçil Erzan’ın Galatasaraylı eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın milyonlarca dolar kaptırdığı dolandırıcılık olayında iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “gizli fon davası” olarak bilinen ve Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı dava hakkında konuştu.



Bakan Tunç konuşmasında, “Fatih Terim fonu olayında 7 sanık 18 müşteki var. İddianame kabul edildi. Yargı iddiaları araştıracaktır. En doğru karar çıkacaktır. ” dedi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda “yüksek kârlı gizli fon” olarak bilinen davaya ilişkin olarak, “Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık.” dedi.

Son güncelleme: 17:25 29.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı