• Turkhane Logo

SP liderinden AKP ile ittifaka üç şart

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, yanlışlarından dönmesi halinde AKP ile ittifak yapabileceklerini söyledi.

11:07 16 Eylül 2021 Perşembe
SP liderinden AKP ile ittifaka üç şart
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, yanlışlarından dönmesi halinde AKP ile ittifak yapabileceklerini söyledi.



Hangi koşullarda AKP ile ittifak yapabileceğinin sorulması üzerine, Karamollaoğlu üç ana konuya dikkat çekti ve, Beni cumhurbaşkanı adayı ilan ederlerse olabilir. Ben bu konuya girmem de derlerse ki “Abi gel seni cumhurbaşkanı adayı yapalım”, o zaman kavgasız dövüşsüz gireriz. Veya “Başkanlık sistemini değiştirelim” diyebilirler veya bugüne kadar bizim itiraz ettiğimiz bütün hukuksuzlukları ortadan kaldırır, yanlışlarından dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim. Dediğim gibi, bunlardan birisinin olması lazım dedi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Karamollaoğlu, Millet İttifakında yer alıp almayacağıyla ilgili ise, Bunu zaman gösterecek. Bu konuya şimdiden girmiyorum ama Millet İttifakının hangi prensiplerle hareket etmesi gerektiğini ve edeceğini görüyorum, seçime doğru biz de nerede yer alacağımızı deklare edeceğiz ifadelerini kullandı.


Karamollaoğlu, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili de, Tekrar getirirsiniz gündeme, sorumluları yargılarsınız, bu zor bir şey değil. Geçmişte de AK Parti bütün yanlışlarından dönerse, AK Partiyle olabilirim dedim. Önce bu sistemi değiştirelim, güvenilir bir cumhurbaşkanı seçelim, ondan sonra da konuları görüşelim yorumunu yaptı.

Millet İttifakının olası cumhurbaşkanı adayıyla ilgili ise, Karamollaoğlu şunları söyledi:

Millet İttifakının seçime yakın bir tarihte aday belirleyeceğini düşünüyorum, daha erken bir aday belirlemek isabetli olmaz çünkü kim aday olursa olsun Cumhur İttifakındaki gibi tereddüt gösterilemeyen bir aday olmaz. Kılıçdaroğlu aday olabilir ancak olduğu takdirde belli kesimlerden bir tepki de gelebilir, Meral Hanım da aday olabilir, ona karşı da başka kesimlerden tepki gelebilir.

Milletin teveccühünü alması lazım, artık partici bir yaklaşımla Millet İttifakı bir aday belirleyemez. Bu ülkede AK Partinin ve Milliyetçi Hareket Partisinin dışında herkesi kucaklayabilecek bir adayın bulunması zor değildir, bulunur mutlaka.

Son güncelleme: 11:07 16.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı