• Turkhane Logo

Soylu’ya yakın isimlerin tasfiyesi sürüyor: Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan açığa alındı

14:50 26 Ekim 2023 Perşembe
Soylu’ya yakın isimlerin tasfiyesi sürüyor: Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan açığa alındı





Tutuklanan çete lideri Ayhan Bora Kaplan’la ilgili emniyette görevden almalar devam ediyor. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimlerden Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan da Kaplan soruşturması kapsamında açığa alındı.



Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile irtibat ve iltisaklı olduğu iddia edilen eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan açığa alındı. Aslan’ın yanı sıra, eski Emniyet Müdür yardımcıları Volkan Murat Kaşıkçı ve Mukadder Kardiyen’in de açığa alındığı öğrenildi.



KAPLAN’DAN 250 BİN DOLAR İSTEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI



Ayhan Bora Kaplan, gözaltına alındıktan sonraki ifadesinde Alp Aslan’ın kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini söylemişti. Kaplan, ifadesinde “2017 yılında Albüm Bar’ın işletmeciliğini yaptığım dönemde ismini Alp Aslan olarak öğrendiğim Organize Müdürü olarak bildiğim şahısla tanıştım. Bana mekânımıza gelirdi ve yanında ismini öğrendiğim N.K. (kadın avukat) vardı. 2018 yılında Günay restoranı işlettiğim zaman benden 250 bin dolar rüşvet istedi. Ben bu kadar para vermem dediğimde, ‘sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm’ dedi. Ben de bir suç işlemediğimi söyledim. Ancak her gün mekânımı bastılar ve iş yapmamı engellediler” demişti.



ALP ASLAN SOYLU’YA YAKIN İSİMLERDEN BİRİYDİ



T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre açığa alınan eski Organize Suçlardan sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Alp Aslan, Soylu’ya en yakın isimlerden biri olarak biliniyordu. Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinin ardından Aslan, kızak görev olarak tabir edilen polis başmüfettişliğine atanmıştı. Aslan’ın yanı sıra, daha önce bir süre Asayişe de bakan Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Murat Kaşıkçı ile Mukadder Kardiyen de açığa alınan diğer isimler oldu.



Açığa alınan Mukadder Kardiyen, Ankara’daki sokak eylemlerine uygulattığı şiddetle gündeme gelmişti.



SOYLU DÖNEMİNDE HIZLA YÜKSELDİ



Özellikle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde yükselen Aslan, önce Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, ardından ise Organize ve Mali Suçlar’dan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atandı. Aslan, bu yıl birinci sınıf Emniyet Müdürü oldu ve Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na atanmasının ardından polis başmüfettiş olarak merkeze çekildi.



ADİL ÖKSÜZ’ÜN SERBEST BIRAKILMASI İLE İLGİLİ YARGILANDI



Alp Aslan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş soruşturmasının da başına getirilmişti. Alp Aslan, uzun yıllar Ankara Emniyeti’nde yöneticilik yaptı. 15 Temmuz sonrasında Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan Aslan, dava sonunda beraat etti.

Son güncelleme: 14:50 26.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı