• Turkhane Logo

Soylu’nun yeni Saray irtibatı: Fahrettin Altun’u etiketleyip CNN Türk’ü şikayet etti

16:25 24 Kasım 2023 Cuma
Soylu’nun yeni Saray irtibatı: Fahrettin Altun’u etiketleyip CNN Türk’ü şikayet etti





İçişleri Bakanlığı görevinden alınan Süleyman Soylu, halefi Ali Yerlikaya’nın bakan olmasının ardından suç örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlardan rahatsızlığını Saray’a iletti. Soylu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u etiketleyerek CNN Türk muhabirini şikayet etti.



İçişleri Bakanlığı koltuğunu Ali Yerlikaya’ya devreden Süleyman Soylu, Yerlikaya’nın bakanlığı sırasında suç örgütlerine art arda yapılan operasyonlardan rahatsızlığını sosyal medya üzerinden Saray’a iletti.



18 Kasım’da İstanbul Comanchero çetesine yönelik operasyonda Üsküdar’da yakalanan Hırvat uyuşturucu baronu Nenad Petrak’ın Soylu’nun İçişleri Bakanlığı sırasında ABD, Almanya, Hırvatistan, İtalya ve Rusya tarafından Kırmızı Bülten ile arandığı sırada 250 bin dolarlık daire satın alarak vatandaş olduğu ve Nenat Çelik ismini aldığı gündeme geldi.



Süleyman Soylu, hakkındaki iddialara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Soylu, vatandaşlık haberlerini yalanlarken, somut bir bilgi paylaşmadı. İçişleri Bakanı Ali, Yerlikaya’nın çökertildi diye duyurduğu Comanchero adındaki suç örgütüne ilişkin operasyonların ilk kendi döneminde başlatıldığını savundu.



Soylu X’ten yaptığı paylaşımda Fahrettin Altun’u etiketleyerek, CNN Türk’ün haberini eleştirdi. Soylu, şunları kaydetti: “Organize İftiralardaki Comanchero çetesine ait bir bilgi!!!



Comanchero çetesinin dünyadaki elebaşısı Mark Buddle, 2022’de KKTC ile yapılan operasyonla nasıl yakalanıp bin bir meşakkatle Ankara’dan Avusturalya’ya iade edildi.



2023 Ocak ayında ondan sonraki yöneticisi Duax Ngakuru İstanbul’da nasıl yakalandığı ardından hemen tüm operasyonun düğmesine nasıl basıldığını CNN Türk’te o günlerde anlatan @NihatUludag bizden esirgemesin..



Bu ve benzerlerindeki gibi organize ve uyuşturucu şebeke çökertme operasyonları mahkemelerin kontrolünde iş birliği ile uzun süreli teknik takip ve izlemelerle projeli yapılır.



Devlet dün de vardı. Bugün de yarın da olacak.”



Gazeteciler Tolga Şardan, Timur Soykan, Orhan Bursalı ve Orhan Uğuroğlu’nun yazılarının ekran görüntüsünü alan Soylu, “İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu’yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar” dedi.

Son güncelleme: 16:25 24.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı