• Turkhane Logo

Soylu, ‘Sinan Ateş cinayetinde MHP bağlantısı’ sorusunu ‘soruşturmanın selameti’ deyip geçiştirdi

18:25 04 Eylül 2023 Pazartesi
Soylu, ‘Sinan Ateş cinayetinde MHP bağlantısı’ sorusunu ‘soruşturmanın selameti’ deyip geçiştirdi





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Aralık’ta Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla MHP Milletvekili Olcay Kılavuz arasındaki bağlantı iddialarına ilişkin soruları geçiştirdi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 30 Aralık günü öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili ilk açıklamasını cinayetten 5 gün sonra yaptı; ancak soruları geçiştirmekle yetindi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da bakanlık faaliyetlerini içeren “2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu. Soylu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından devam eden soruşturmaya ilişkin iddiaların sorulduğu İçişleri Bakanı Soylu, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmaya ilişkin soruya yanıt vermekten kaçındı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Soylu, cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş’ın MHP’li vekil Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin soruya “Araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir” yanıtını verdi.



SORUŞTURMANIN SELAMETİ DEYİP KONUŞMADI



Sinan Ateş cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş’ın MHP’li Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin iddialar sorulan Soylu, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü aktardı. Ateş suikastına ilişkin soruşturma kapsamında iki kişinin arandığını kaydeden Soylu, “Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur.” dedi. Soylu, şunları söyledi: “Soruşturma, Ankara Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürüyor. Burada tetiği çekenin haricindekilerden 2 kişi şu anda aranıyor. 3’tü, 2’ye düştü. Onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Kararlılığımız budur. Bunu sağlayacağız. Buradaki soruşturmanın selameti açısından elbette ki söyleyeceklerim bu kadardır. Ama bir çizgiyi ifade etmem lazım, sosyal medya dedikoduları ve tezviratlarla adım atmak bir soruşturmayı selamete getirmez. Milletimiz emin olsun, sonuçlar, araştırmalar, soruşturmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirilerek yürüyecektir.”



MHP, Sinan Ateş’in ismini anmadı: Sabırlıyız, zayıf değiliz



MHP’de, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastıyla ilgili sessizliğini bugün bozdu. Vekil Olcay Kılavuz’un da adının karıştığı iddialara değinmeyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Zaman her şeyin ilacıdır. Bazen sabretmeyi bilmek gerekir. Sabırlıyız ama zayıf asla değiliz.” açıklaması yaptı.

Son güncelleme: 18:25 04.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı