• Turkhane Logo

Soylu, 'Dünyaya huzuru biz getireceğiz' dedi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Batı'dan Amerika'dan Avrupa'dan dünyayı kurtaracağız" dedi.

20:54 27 Mart 2022 Pazar
Soylu, 'Dünyaya huzuru biz getireceğiz' dedi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Batı'dan Amerika'dan Avrupa'dan dünyayı kurtaracağız" dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadenizli Dernekleri Federasyonu tarafından Esenyurt Turgut Özal Parkında bu sene 5incisi düzenlenen Hamsi ve Horon Festivaline katıldı.

Festivale CHPli Milletvekili Engin Altay, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan CHPli Altay, Sayın Bakanım, Esenyurta hoşgeldiniz. Ben de bu bölgenin milletvekiliyim. Bugün hep birlikte aziz Türk milletinin birer bireyiyiz. Hepimiz Türkiyeliyiz ama bugün hepimizin Karadeniz damarı biraz fazla atıyor. Karadenizli olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bize bu birlikteliği yaşatan herkese teşekkür ederiz dedi.


UYUŞTURUCU SATANLARIN BACAKLARINI KIRMAK BOYNUMUZUN BORCU

Soylu festivalde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Esenyurtta özellikle uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayacaklarını söyleyen Soylu, Esenyurtun güvenlik sorunu bizim boynumuzun borcu. Esenyurtta uyuşturucuyla mücadele ve o adamların ayaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt, İstanbulun en çok göçmenin yabancının olduğu yerdir. Burada huzuru yerine oturtmak boynumuzun borcudur. Yine ifade etmek istiyorum, sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği ama en azından annelerin sabahleyin çocuklarını evden gönderirken emin bir şekilde göndermelerini sağlamak boynumun borcudur. Allaha yeminim olsun milletin huzurunu bozacak bir tek kişi bile olursa ona hayatı dar ederim dedi.

HUZURU GETİRECEĞİZ, DÜNYAYI BATIDAN KURTARACAĞIZ

Soylu, konuşmasının devamında terör ile mücadeleye de değinerek Eksiğimiz olabilir mi, elbet olur. Kıymetli hemşerilerim unutmayın eksiksiz olan Cenabı Allahtır. Eksikten yoksun olan Odur. Bizim de eksiğimiz vardır ama kötü niyetimiz yok, samimiyetsizliğimiz yok. Biz emrinize amadeyiz. Dünya büyük sorunlar yaşıyor. Bir tarafta salgın sorunu yaşıyor, dünya büyük bir göç sorunu yaşıyor, dünya enerji sorunu yaşıyor, ekonomik krizler yaşanıyor. Bizim görevimiz, bizim ülkemizin insanını bundan en az etkilenebilecek şekilde yönetim anlayışını ortaya koymaktır. Eğer biz Avrupaya ve Amerikaya güvenseydik, eğer biz NATOya güvenmiş olsaydık, eğer biz dünyanın küresel kulüplerine güvenmiş olsaydık bugün Kuzey Irakta onların oyunlarına, onların tezgahlarını güvenmiş olsaydık Ukrayna gibi olurduk. Biz onlar gibi bakmıyoruz. Çocukların gözleri kahverengi, ela, zeytin, mavi, yeşil diye bakmıyoruz. Bize dinimiz diyor ki, her insan bir alemdir. Biz insana kurbanız. Dün Vandaydık. Orada haykıra haykıra söyledim: Biz PKKyı bitirdik, onun arkasındakilerin de defterini düreceğiz. Bu ülke güçlü bir ülkedir. Sadece 780 bin kilometrekare değil, etrafımızdaki coğrafyaya huzur vereceğiz. Dünya duysun Irakta da huzuru biz getireceğiz, Suriyede huzuru biz getireceğiz, Afganistanda da huzuru biz getireceğiz. Batıdan Amerikadan Avrupadan dünyayı kurtaracağız ifadelerini kullandı.


 

Son güncelleme: 20:54 27.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı