• Turkhane Logo

‘Soykırım ve İnsanlığa karşı işlenen suçlar’ konferansı: Farkındalık oluşturulmalı, sorumlular hesap v

00:00 03 Aralık 2023 Pazar
‘Soykırım ve İnsanlığa karşı işlenen suçlar’ konferansı: Farkındalık oluşturulmalı, sorumlular hesap v





Northern Justice Watch’ın organize ettiği  “Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” Uluslararası Konferansı Toronto Üniversitesi Scarborough Kampüsü’nde düzenlendi. Konferans farkındalığı, hesap verebilirliği ve adaleti teşvik etmeyi amaçlıyor.



SORUMLULAR HESAP VERMELİ



2-3 Aralık tarihlerindeki konferansa, Alliance of Genocide Victim Communities, HUman Rights Action Group, Amnesty International Toronto Üniversitesi Scarborough ve Amnesty International York Üniversitesi gibi kuruluşlar katkı  sağladı. Etkinliğe katılan, uzmanlar, akademisyen ve aktivistler bir araya gelerek hem tarihteki hem de devam eden insan hakları ihlallerine karşı ciddi bir mücadelede bulunmak için bir platform oluşturacak. Etkinlik aynı zamanda, suç işleyenlerin hesap vermelerini sağlamak, cezasızlığa karşı mücadele etmek ve bu ciddi ihlallerin gelecekte tekrarlanmasını önlemek için yenilikçi yaklaşımları keşfetmeyi amaçlıyor.



“Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” Uluslararası Konferansında, özel olarak İngiltere ve İsviçre’den gelen bazı tanınmış konuşmacılar da bulundu. Konuşmacılar arasındaki isimler şunlardır:



●            Abdulrahman Matar



●            Alex Neve



●            Asoo Qadir



●            David Matas



●            Davut Akca



●            Derakhshan Qurban-Ali



●            Ewelina U. Ochab



●            Farhad Rezaei



●            Hamza Ansari



●            Huseyin Demirtas



●            Joanne Hodges



●            Millete Birhanemaskel



●            Mark Kersten



●            Mukesh Kapila



●            Peter Stoett



●            Sameer Zuberi



●            Sarah Teich



●            Sherap Therchin



Konuşmacıların sunduğu görüşlerin yanı sıra, konferans aynı zamanda kayıtlı 12. sınıf ve üniversite öğrencilerine 4 kişiye 500 dolarlık burs kazanma fırsatı sunmakta.



“Dünya genelinde Soykırım ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” hakkında daha fazla bilgi edinmek ve etkinlik detayları hakkında güncel kalabilmek için resmi web sitesi www.northernjusticewatch.org adresinden ziyaret edin veya bize info@northernjusticewatch.org adresinden e-posta gönderin.

Son güncelleme: 00:00 03.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı