• Turkhane Logo

Soykırım operasyonu: Polis mutfak masrafı paralarına dahi el koydu

18:50 17 Ocak 2024 Çarşamba
Soykırım operasyonu: Polis mutfak masrafı paralarına dahi el koydu









Gülen Hareketi’ne üye oldukları iddiasıyla haklarında başlatılan soykırım soruşturması kapsamında Bank Asya’da hesabı olduğu suçlamasıyla 10 ilde 32 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin mutfak harcamaları için ayırdığı paralara da el konulması dikkat çekti.



Gülen Hareketi’ne üye olduğu iddia edilen 32 kişiye yönelik sabah saatlerinde soykırım operasyonu yapıldı. Gözaltılara gerekçe olarak ise bankaya para yatırma, arkadaşıyla haberleşme ve arkadaşının evinde kalma gösterildi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde Gülen Hareketi mensubu olduğu iddia edilen kişilere karşı sabah erken saatlerde operasyon yapıldığını duyurdu. Yerlikaya, operasyonlarda 32 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanların ise Bank Asya’da hesap açtırmak, Bank Asya’da hesabı olmak, birbirleriyle iletişim kurmak, arkadaşının evinde kalmakla suçlanmaları dikkat çekti.



Polisin sabah saatlerinde bir evin kapısını çaldıktan sonra yatak odasında ve mutfakta arama yaptığı anların görüntüleri servis edildi. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda cep telefonlarına, bilgisayarlarına, evdeki mutfak masrafı paralara dahi el konulduğu görüldü.

Son güncelleme: 18:50 17.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı