• Turkhane Logo

Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili 50 sayfalık rapor yazıldı

İki yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen görme engelli gazeteci Cüneyt Arat’ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili 50 sayfalık rapor hazırlandı.

12:30 06 Temmuz 2020 Pazartesi
Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili 50 sayfalık rapor yazıldı
İki yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen görme engelli gazeteci Cüneyt Arat’ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili 50 sayfalık rapor hazırlandı.



Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanıp hapis yatan gazeteci Cüneyt Arat’ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili yeni bir rapor hazırlandı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Arat’ın mağdurların sesini duyurduğu için örgüt propagandası yapmakla itham ediliyor.

Cemaat soruşturmaları kapsamına 10 Temmuz 2017’de tutuklanan ve 4 Temmuz 2019’da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan yüzde 90 görme engelli Cüneyt Arat’ın yargılanmasına Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.


Arat’ın son 6 aylık Facebook, Twitter ve Instagram paylaşımları mahkemeye delil olarak sunuldu. Sosyal medya platformlarında, haksızlığa uğrayan başta engelliler olmak üzere mağdurların sesi olan Arat’ın Facebook paylaşımlarında örgüt propagandası yaptığı iddia edildi.

Savcı, mütalaanın yazılması için ikinci kez süre istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Ekim 2020 tarihine erteledi.

“ÇIK LAN DIŞARI”

Erteleme üzerine Cüneyt Arat ve mahkeme başkanı Mehmet Tufan Yücel arasında tartışma yaşandı. Cüneyt Arat, 2 Temmuz Perşembe günü yaşanan o tartışmayı sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

“Başkana: “Bir şey söylemek istiyorum” dedim. Başkan: “Duruşma bitti Cüneyt” dedi.

“Sürekli rüyalarımda gözaltına alınıyorum, tutuklanıyorum ve mahkemelerde savunma yapıyorum. Savcı bey bana zulmediyor. Aylardır bir mütalaayı yazmadı. Devlete nasıl küsmeyeyim” dedim.

Başkan: “Bunun devlete küsme ile ne ilgisi var?” dedi.

“Sürekli zulme uğruyorum.” dedim. “Dışarı çık” dedi.

“Allah kahretsin, yazıklar olsun” dedim. “Çık lan dışarı” dedi.

“Bana lan diyemezsiniz. Başkansanız başkanlığınızı bilin” dedim. “Hakaret ediyorsun, farkında mısın?” dedi.

“Bana lan diyemezsiniz ve başkansanız başkanlığınızı bilin dememin neresi hakaret? Hakaret ediyorsam tutanak tutarsınız” dedim.”



 

Son güncelleme: 12:30 06.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı