• Turkhane Logo

Sosyal Medya mesajları sebebiyle Stuttgart Başkonsolosluğunda pasaportuna el konuldu

Almanya'nın 'Stuttgart Türkiye Başkonsolosluğu' 43 yıldır Almanya'da yaşayan bir Türkiye vatandaşının pasaportuna tarafından el konulduğu öğrenildi.

12:08 10 Ekim 2020 Cumartesi
Sosyal Medya mesajları sebebiyle Stuttgart Başkonsolosluğunda pasaportuna el konuldu
Almanya'nın 'Stuttgart Türkiye Başkonsolosluğu' 43 yıldır Almanya'da yaşayan bir Türkiye vatandaşının pasaportuna tarafından el konulduğu öğrenildi.

Almanyanın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Heilbronn kentinde kırk üç yıldan beri yaşayan ve pasaport süresini uzatmak için konsolosluğa giden Halit Kahramanın (61) pasaportuna Stuttgart Başkonsolosluğu tarafından el konulduğu öğrenildi. 
Yeni pasaport almak ve pasaport süresini uzatmak üzere dün Stuttgart Başkonsolosluğuna başvuran Kahraman, haksız yere pasaportuna el konulması üzerine açıklama yaptı. 
HAKKIMDA YAKALAMA KARARI VARMIŞ!
Kahraman Dün Stuttgart Konsolosluğuna gittiğimde konsolosluktaki görevli memur bilgisayara bakarak işlemin yapılamayacağını ve hakkımda yakalama kararı olduğunu belirterek pasaportuma el koydu. Konsolos yardımcısı ile konuyu görüştüm ve o da bana aynı şeyi söyledi. Nedenini sordum. Adresim ve nerde yaşadığım belli. Tarafıma herhangi bir yazılı beyanda bulunulmadan nasıl hakkımda yakalama kararı çıkarılır ya da pasaportuma el konulabilir. İlgililer biz de bilmiyoruz yanıtını verdi. Hakkımı sonuna kadar arayacağım dedi. 
Kürt ve Alevi olduğunu ifade eden Kahraman, Heilbronnda herhangi bir Kürt Derneğine üye değilim. Ancak Türkiyede yaşanan haksızlıklara karşı sosyal medyada paylaşımlarımı saklamıyorum, gizlemiyorum. Düzenlenen mitinglerde yer alıyorum. Bu açıkça muhalif kesime verilen bir gözdağıdır dedi. 
Türkiyede herhangi bir suç işlemediğini ya da kendisine yönelik açılmış bir dava, soruşturma bulunmadığına da dikkat çeken Kahraman, yurtdışındaki muhaliflerin casuslar aracılığıyla takip edildiğini ve özellikle sosyal medyada açıkça iktidarı eleştirenlerin ihbar edildiğine inandığını söyledi. 
Alman avukat: BİR HAFTA İÇİNDE YEDİ KİŞİNİN PASAPORTUNA EL KONULDU 
Halit Kahramanın Alman avukatı Dr. Robert Wingerter ise bu duruma şaşırdığını belirterek, bir hafta içinde yedi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının pasaportuna konsoloslukta el konulduğunu ifade etti.

Son güncelleme: 12:08 10.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı