• Turkhane Logo

Soruşturması olan cemaatin, camide namaz kıldırmasına izin verilmiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren camiler ve yardım derneklerinden gelen ihbarlar Türkiye’de yaşanan akıl tutulmasının geldiği boyutu gözler önüne seriyor.

15:25 24 Ekim 2022 Pazartesi
Soruşturması olan cemaatin, camide namaz kıldırmasına izin verilmiyor
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren camiler ve yardım derneklerinden gelen ihbarlar Türkiye’de yaşanan akıl tutulmasının geldiği boyutu gözler önüne seriyor.





KaranlıktakiAydınlık’ten Oğuz Ayar’ın haberine göre Ankara’da ilginç bir olay yaşandı. 60 yaşındaki M.A. hakkında 15 Temmuz sonrasında soruşturma açıldı. Emekli olan M.A. tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Ancak 3 ay sonra ilk mahkeme safahatında tahliye edildi.



M.A., tahliye olduktan sonra eskiden olduğu gibi Ankara Yenimahalle’de bulunan evine yakın camiye gitmeye başladı. Ancak camii cemaatinden bazıları kendisinin yanında Gülen Hareketi hakkında kötü sözler söylemeye başladı. Bu duruma sinirlenen M.A. kendisi hakkında da işlem yapıldığını ancak söz konusu grup hakkında yanında küfredilmesine müsaade etmeyeceğini söyledi. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin de bazı grupların planı olduğunu, Gülen Hareketi mensuplarına o gece tuzak kurulduğu yönünde bilgilendirmeler yaptı. Yaşanan bu olayın ertesinde bazı camii cemaati M.A. hakkında CİMER’e ve Ankara İl Müftülüğü’ne yazılı ve sözlü şikayette bulundu.



Bunun üzerine Ankara İl Müftülüğü, sözkonusu caminin imamını merkeze çağırarak sözlü olarak uyardı. M.A. hakkında “terör örgütü üyeliği” kapsamında soruşturma olduğu ve yargılamasının devam ettiğini, camii içerisinde Gülen Hareketi’ni savunacak hiçbir sözlü ve fiili harekette bulunmasına müsaade edilmemesi istedi. Aksi bir durum yaşanması halinde ise imam hakkında idari tahkikat yapılacağı uyarısında bulundu. Ancak imam M.A.’ya yaşanan şikayetleri bir türlü söyleyemedi.



SEN MİSİN NAMAZ KILDIRAN



Camii imamının izinli olduğu bir gün M.A., camide bulunan cemaate namaz kıldırmak istedi. 5 kişi camiyi terk ederek İl Müftülüğünün yolunu tuttu. M.A.’nın namaz kıldırmaya bazen de müezzinlik yapmaya devam ettiği, imamın da buna göz yumduğu aktarıldı. Ankara İl Müftülüğü öncelikle vakıanın yaşandığı camiye ve ardından da diğer kutsal mekanlarda imam hatiplik yapan görevlilere yazılı olarak tebligatta bulundu.



Görev yaptıkları camilerde Gülen Hareketi ile irtibatlı olduğunu düşündükleri kişilerin, cemaate kesinlikle namaz kıldırmalarına ve müezzinlik yapmamalarına izin verilmemesi istendi. Aksi durumda idari soruşturma geçirebilecekleri uyarısı yapıldı.



Bu bilgilendirmeden habersiz olan M.A., geçtiğimiz hafta Yenimahalle’de bulunan evinin yakınındaki camiye öğle namazını kılmak için gitti. İlk sünnetin ardından camide sayılı cemaat olduğu için M.A. kalkarak kamet getirmek istedi. Ancak imam buna izin vermedi. Başka bir kişinin kamet getirmesi yönünde istekte bulundu. Bu duruma tepki olarak M.A. camiden ayrıldı.

Son güncelleme: 15:25 24.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı