• Turkhane Logo

"Somut delile dayanmayan, keyfi ve yasa dışı bir iddianame"

İş adamı Osman Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının casusluk ve darbeye teşebbüs iddiasıyla hazırladığı yeni iddianameye tepki gösterdi.

18:28 09 Ekim 2020 Cuma
İş adamı Osman Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının casusluk ve darbeye teşebbüs iddiasıyla hazırladığı yeni iddianameye tepki gösterdi.


Gezi Davasından beraat ettikten sonra tekrar tutuklanan Osman Kavala hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıl hapis cezasıyla iddianame düzenlendi. İş adamı Osman Kavala, hakkındaki iddianameye avukatları aracılığıyla tepki gösterdi.

TV 100’de Ahu Özyurt’un programına katılan eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Kavala’nın avukatlarının aracılığıyla yaptığı açıklamayı okudu. İddianameyle ilgili yasadışı değerlendirmesi yapan Kavala, “İddianame yeni bir somut delil içermeden, beraat kararı verilen Gezi dosyasına dayandırılıyor. Baz istasyonlarının delil vasfında olmadığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararında da belirtildi. Yine iddianamede yer alan casusluk suçlaması, yasada yer alan hukuki tip ve tanıma uygun değil. Bu iddianame keyfi ve yasa dışıdır” dedi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 64 sayfalık iddianamede, Osman Kavala ve Ortadoğu konusunda uzman akademisyen Henri Barkey şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Kavala ve Barkey’in TCK 309. maddesi kapsamındaki ‘cebir, şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’ ve TCK 328. maddesindeki ‘devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme’ suçlarından cezalandırılması istendi.

Son güncelleme: 18:28 09.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı