• Turkhane Logo

Somalı madenciler: Hakkımız ödenmezse haziranda Ankara yolundayız

Somalı maden işçileri, Süleyman Soylu'nun kendilerine verdiği sözü hatırlatarak, haklarının ödenmemesi halinde haziran ayında Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi

16:16 19 Mayıs 2021 Çarşamba
Somalı madenciler: Hakkımız ödenmezse haziranda Ankara yolundayız
Somalı maden işçileri, Süleyman Soylu'nun kendilerine verdiği sözü hatırlatarak, haklarının ödenmemesi halinde haziran ayında Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi


Somalı maden işçileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendilerine verdiği sözü yerine getirmesini istedi. Tazminat hakları için 12 Ekim 2020de Ankara yürüyüşü başlatan Somalı maden işçileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun verdiği söz üzerine yürüyüşü sonlandırarak Somaya dönmüştü. İşçilerin hakkını işveren ödemezse kamu kaynaklarının kullanılarak mağduriyetin giderileceği sözü verilmiş, süre olarak ise 15 Ocak belirlenmişti.

Verilen taahhüt süresi dolmasına rağmen Uyar Maden mağduru işçiler, bugün Soma Cengiz Topel Meydanı’nda tekrar bir araya geldi.


NE YASA ÇIKTI, NE SÖZLER TUTULDU

Bağımsız Maden-İşin organize ettiği basın açıklamasında Uyar madencilik mağduru işçiler, Söz verdiniz, sözünüzü tutun dedi. Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, Enerji ve İçişleri bakanlıklarına bağlı bürokratlar ve komisyonlarla da defaten görüşmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da torba yasa içinde bu sorunun çözülmesi yönlendirmesi yapıldı. Bizlere AKP Olağan Kongresi sonrasında yasa çıkarılacağı beyan edildi. Ancak aylar geçmesine rağmen ne yasa çıktı ne de sözler tutuldu. Haksızlık da giderilmedi, tatmin edici somut çözümler de üretilmedi ifadelerini kullandı.

SADAKA İSTEMİYORUZ

Yapılan görüşmelerin neticeye kavuşmaması halinde, Bir kez daha hakkımız için yola düşmeden uyarıda bulunuyoruz diyen Çetin, “Biz sadaka istemiyoruz. Hakkımız olmayan bir talepte bulunmuyoruz. Biz gasp edilen haklarımızın karşılığını istiyoruz” diye konuştu. Soma Uyar Maden işçilerinin iki hafta boyunca çarşamba günleri basın açıklaması ve yürüyüşler gerçekleştireceğini hatırlatan Çetin, “İşçiler, haziran ayının ilk haftasında ya kaldıkları noktadan Ankaraya yürüyecek ya da doğrudan Ankaraya varıp yasa TBMMden çıkıncaya kadar Ankarada Enerji Bakanlığı ve TBMM önünden ayrılmayacaklar diye konuştu.

Son güncelleme: 16:16 19.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı