• Turkhane Logo

‘Sokaklardan uzak durun’ diyen Peker yeni tezgaha mı dikkat çekiyor?

Yayınladığı videolarla AKP hükumetini sarsan Sedat Peker’in, daha önce yaptığı sokağa çıkma ve silahlanma çağrılarının tam aksine takipçilerine “Sokaktan uzak durun” demesi dikkat çekiyor.

14:15 31 Mayıs 2021 Pazartesi
‘Sokaklardan uzak durun’ diyen Peker yeni tezgaha mı dikkat çekiyor?
Yayınladığı videolarla AKP hükumetini sarsan Sedat Peker’in, daha önce yaptığı sokağa çıkma ve silahlanma çağrılarının tam aksine takipçilerine “Sokaktan uzak durun” demesi dikkat çekiyor.



Peker’in uyarıları “yeni 15 Temmuz tezgahı mı planlanıyor?” sorusunu akıllara getirdi. 

Youtube’de yayınladığı ve yakın döneme ait ifşaların yer aldığı videoları milyonların izlediği suç örgütü lideri Sedat Peker, son videolarında sevenlerinin sokaklardan uzak durmasını istedi. Daha önceki yıllarda halka silahlanma çağrısı yapan Peker’in tam zıt yöndeki sözleri dikkat çekti.


BEN DESEM DE SOKAĞA ÇIKMAYIN

Geçen haftaki videosunda sokaktan uzak durulmasını isteyen Peker, “Darbe için zemin hazırlıyormuşuz, ben bunları onun için yapıyormuşum. Namus sahibi olan herkes eğer bir gün darbe olursa bütün herkes darbeye direnmekle mükelleftir. Eğer ki bir gün darbe olursa, ben size dersem sokağa çıkın darbeye destek verin dersem bilin ki, ufak kızımın başına silah dayamışlardır, dayanamamışımdır. Ben desem bile sokağa çıkmayın kardeşlerim” dedi.

SOKAKTAN UZAK DURMA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Son videosunda da üç kez sokaktan uzak durulması çağrısını yineleyen Peker, bu açıklaması ile dikkat çekti. Peker açıklamasında gençlere “sokaktan uzak durun” dedi. Peker’in bu açıklaması, ’15 Temmuz gibi bir tezgah planlanıyor ve Peker kendisini sevenleri bundan uzak tutmaya mı çalışıyor’ sorularını akıllara getirdi.

“DEVLET SOKAĞA ÇIKIN DERSE ÇIKARIZ” DEMİŞTİ

Peker, Türkiye’den çıkmadan önce yaptığı açıklamalardan birinde ise bugünler yaptığının tam tersi çağrıda bulunmasıyla dikkat çekmişti. Peker, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin kaleme aldığı yazıda “Güzel ülkemizi bir gün Venezuela’ya çevirmek istiyorlar. Devletimiz bizlere ne görev verirse onu yaparız. Devletimiz ‘sokağa çıkın’ derse sokağa çıkarız. ‘Sabır edin evinizde oturun’ derse de evimizde otururuz” mesajını paylaşmıştı.

“İMKANI OLAN SİLAH ALSIN, HAZIRLIKLI OLSUN”

AKP hükumetine destek verdiği 2019’da silahlanma çağrısı yapan Peker, şu ifadeleri kullanmıştı: “Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz. Şimdiden seçimlerde YSK’yı tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar” ifadelerini kullandı. Silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu söyleyen Peker, “Bu sebeple imkânı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” dedi.


 

Son güncelleme: 14:15 31.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı