• Turkhane Logo

Siyasi partilerden Sedat Peker'in iddiaları hakkında suç duyurusu

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski SPK Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

11:40 29 Ağustos 2022 Pazartesi
Siyasi partilerden Sedat Peker'in iddiaları hakkında suç duyurusu
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski SPK Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Suç örgütü lideri Sedat Pekerin, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlunun adının geçtiği iddiaları hakkında siyasi partiler suç duyurusunda bulunuyor.

CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, başkanlığındaki CHP heyeti, Ankara Adliyesine gelerek Pekerin iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Erkek, adliyenin önünde yaptığı açıklamada, Bir dönem mevcut iktidarın içerisinde yer alan, mevcut iktidarla birlikte hareket eden ve iktidar ve çevreleri adına korkutma, şiddet yaratma gibi eylemleri gerçekleştiren, yani iktidar ve çevresinin desteklediği bir yapının içerisindeki kişi Sedat Pekerin iddiları sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına tüm milletvekillerimizle birlikte suç duyurusunda bulunduk ifadelerini kullandı.


Cesaretle artık herkesin sivil toplumuyla, basınıyla, siyasetçisiyle, yargısıyla, emniyetiyle yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız diyen Erkek, Ama yargının durumu da içler acısıdır. Yargı, yürütmenin ağır bir tahakkümü altında. Cumhuriyet savcıları harekete geçemiyor. Biz CHPli vekiller olarak niçin buradayız? Cumhuriyet savcıları resen harekete geçmediği için. Halbuki kanun bu görevi savcılara veriyor ifadelerini kullandı.

Yargıya ve cumhuriyet savcılarına seslenen Erkek, şunları söyledi: Buradan yargıya ve cumhuriyet savcılarına seslenmek istiyoruz; siz, cumhuriyet savcısısınız. Siz bu yolsuzluk ve rüşvet çarkıyla mücadele edeceksiniz. Nereye uzanırsa uzansın, arkasında kim olursa olsun bütün bu ciddi iddiaların cesaretle üzerine gideceksiniz. Çünkü sizin bir tek efendiniz vardır; o da hukuktur. Cesur olun.

Erkek, açıklamasında, Savcılardan kapsamlı ve etkin bir soruşturma bekliyoruz. Bu iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz dedi.

ZAFER PARTİSİNDEN SUÇ DUYURUSU

Zafer Partisi de Sedat Pekerin iddialarını yargıya taşıdı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özdağ, adliye önünde yaptığı açıklamada, Cumhuriyet savcıları bugüne kadar çoktan harekete geçmesi gerekiyordu. Bugün biz suç duyurusu yapıyoruz. Biz gerçekten takipçisi olacağız. Bundan sonra başka iddialar, başka yolsuzluk kanıtları çıkarsa onların da takipçisi olacağız ifadelerini kullandı.

Somut iddiaların olduğunu belirten Özdağ, Türkiyenin cumhuriyet savcıları var ise bu konu soruşturulur diye konuştu.

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Pekerin iddiaları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, dün altılı masayı oluşturan partilerin iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti.

SEDAT PEKERİN İDDİALARI

Sedat Peker’in kullandığı Deli Çavuş adlı Twitter hesabından yapılan 50 tweetlik paylaşım serisinde eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcının rüşvet aldığını iddia etti. Peker, iddialarıyla birlikte bazı whatsapp yazışmalarını da paylaştı.

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne süren Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyledi. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Taranoğlunun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrakın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayraktır iddiasında bulundu.

Mine Tozlu Sinerenin daha sonra eski Kıyı Koruma Genel Müdürü ve TOBB üyesi Salih Orakcıya yönlendirildiğini söyleyen Peker, Orakcının, Mine Tozlu Sinerenin şirketlerinden birinde ortaklık istediğini ve iki lüks araba parası aldığını iddia etti.

Orakcının arabalar dışında 2,5 milyon lira istediğini de öne süren Peker, Mine Hanım bu parayı da yollar. Ancak tüm bu süreçlerden sonra sermaye artırımı işi olmayınca Mine Hanım ortaklık işlerinin iptal edilmesi için talimat verir dedi.

Son güncelleme: 11:40 29.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı