• Turkhane Logo

Siyasette yeni kulis: 'AKP Ankara'da kendisini yenilgiye hazırlıyor'

Gazeteci Murat Yetkin, AKP'nin Ankara'da havlu atmaya hazırlandığı görüşünü paylaştı. Yetkin,

17:33 06 Mart 2024 Çarşamba
Siyasette yeni kulis: 'AKP Ankara'da kendisini yenilgiye hazırlıyor'
Gazeteci Murat Yetkin, AKP'nin Ankara'da havlu atmaya hazırlandığı görüşünü paylaştı. Yetkin,

Gazeteci Murat Yetkin, yerel seçimlere bir aydan az bir süre kala okuyucularıyla iktidar partisinin Ankarada havlu atmak üzere olduğu görüşünü paylaştı.

Bahse konu kanıya varmasının birkaç nedeni olduğunu dile getiren Yetkin, ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin geçtiğimiz 5 Martta AKPnin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınoku ziyaretinden bahsetti.
ANLAŞILAN İŞ BAŞA DÜŞTÜ DİYEREK KOLLARI SIVAMIŞKitlenin çoğu MHPliydi. İl ve ilçe örgütlerinden gelen talimatla üç otobüsü doldurarak gelmişlerdi. Sayıları AK Partililerden fazlaydı ve adeta durumu göstermek istercesine kendilerini AK Parti seçmeninin hafifçe gerisinde tutuyorlardı. Bahçeli anlaşılan İş başa düştü diyerek kolları sıvamış, Keçiören yollarına düşmüştü. Yukarıdaki fotoğraftaki yüz ifadeleri durumdan pek de umutlu olmadıklarının belgesi gibi.
Akabinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şenin CNN Türkte kendilerinin yaptırdığı anketlerin çoğunda mevcut büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaşın önde olduğuna dair sözlerine değinen Yetkin, şunları kaydetti:
AKP KENDİSİNİ YENİLGİYE HAZIRLIYORMustafa Şen gibi kaç seçim geçirmiş, deneyimli bir siyasetçinin seçime şurada 25 gün kalmışken Biraz daha zamana ihtiyacımız var demesi de Sahada kendisini göstermesini bekleyelim demesi de aslında AK Partinin Ankarada kendisini yenilgiye hazırladığının, havlu atmak üzere olduğunun işareti.
Çünkü doğrusu CHP adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş tam saha baskı kampanyasını sürdürüyor. Ben Türkiyenin üçüncü en yüksek nüfuslu ilçesi Çankayada yaşıyorum, henüz Altınokun kitlesel bir faaliyetini görmedim. Oysa Yavaş, zaten kampanyasının Altınokun seçim bölgesi ve Türkiyenin dördüncü en yüksek nüfuslu ilçesi olan Keçiörende başlattı. Sonra bir daha gitti.
CHP DOĞRU TERCİH KULLANMIŞCHP, Ankarada hem milliyetçi hem cumhuriyetçi ve laik hem de ılımlı muhafazakâr kesimi tutan Yavaşta ısrarıyla doğru tercih kullanmış görünüyor.
Az laf, çok iş sloganıyla polemiğe girmeden, adeta konuşmadan seçim kazanacak, rakibine havlu attıracak belki de ilk siyasetçi olacak Yavaş, eğer kazanırsa. MetroPoll Araştırma Başkanı Özer Sencara göre Yavaş Altınoktan 10 puandan fazla önde. Sencara göre büyük sandık oyunları olmazsa Yavaş alacak gibi.

Son güncelleme: 17:33 06.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı