• Turkhane Logo

Siyanür havuzundaki çatlakları facia sabahı işçiler farketmiş

12:25 18 Şubat 2024 Pazar
Siyanür havuzundaki çatlakları facia sabahı işçiler farketmiş





Erzincan İliç’te maden ocağındaki çökmenin yaşandığı sabah saatlerinde siyanür havuzunki çatlakların işçiler tarafından çekilen fotoğraflar delil oldu. Olayla ilgili aralarında firmanın Kanadalı yöneticisi J.R.G’nin de bulunduğu 6 zanlı tutuklandı.



Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağında 13 Şubat’ta meydana gelen siyanür havuzunun çökmesiyle ilgili yürütülen adli ve idari soruşturma devam ediyor. Çökmeden saatler önce işçiler tarafından çekilen liç alanındaki çatlak fotoğrafları ise bilirkişi raporunda delil olarak yer aldı.



Fotoğraflarda, yığın alanında biriktirilen topraklarda derin yarıkların oluştuğu görülüyor. 9 işçinin de kontrol amaçlı olay yerine döndükleri ve o esnada göçüğe yakalandıkları belirlenmişti.



5 KİŞİ ASLİ KUSURLU BULUNMUŞTU



Erzincan’da maden sahasında incelemelerde bulunan iş güvenliği uzmanı, çevre, jeoloji, inşaat ve ziraat mühendislerinin bulunduğu heyetin hazırladığı bilirkişi ön raporunda, aralarında “yığındaki çatlaklar için vaktinde önlem almayan” proses oksit müdürünün de bulunduğu 5 kişi asli kusurlu bulunmuştu.



Raporda, operasyon direktörü vekilinin yetkili biri olarak sabah yığın liçinde oluşan çatlakların şantiyede olumsuzluklara yol açabileceği konusunda tedbirsiz davranış sergilediğinin tespit edildiği belirtilerek, meydana gelen kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı kaydedilmişti.



6 ZANLI TUTUKLANDI



Maden ocağındaki çökmeye ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisi J.R.G’nin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Son güncelleme: 12:25 18.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı