• Turkhane Logo

Sivas Katliamı etkinlikleri bu yıl şair Behçet Aysan’a adandı

33 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçti. Bu yılki etkinlikler, Madımak Oteli’nde yakılarak hayatını kaybeden şair Behçet Aysan’a adandı.

14:05 02 Temmuz 2020 Perşembe
Sivas Katliamı etkinlikleri bu yıl şair Behçet Aysan’a adandı
33 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçti. Bu yılki etkinlikler, Madımak Oteli’nde yakılarak hayatını kaybeden şair Behçet Aysan’a adandı.



Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri nedeniyle kente gelen 33 aydının Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin 27’nci yılında anma etkinlikleri başladı. Bu yılki etkinlikler şair ve doktor Behçet Aysan’a adandı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve başka kentlerden Sivas’a gelen katılımcılar, önce Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sivas Şubesi önünde bir araya geldi. Daha sonra Madımak Oteli’ne yürüdü. Üzerinde Behçet Aysan’ın da fotosunun yer aldığı beyaz önlük giyen katılımcılar Madımak Oteli’nin önüne karanfil bıraktı.




Etkinlikler kapsamında Madımak Oteli’nin önüne karanfil bırakıldı. Anmaya katılanlar aynı zamanda doktor olan Behçet Aysan’ı anmak için beyaz önlük giydi.

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Anma etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek yürüyüşle ilgili açıklama yapan Sivas Valiliği, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yürüyüşe izin vermeyeceğini açıklamıştı. Ancak PSKAD öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirileceği belirtildi. PSKAD, Madımak Oteli’ne yaklaşık 600 metre mesafede bulunan Valilik Meydanı’nda yer alan Türk Telekom binasının önünde bir araya gelerek yürüyecek.

ANKARA’DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilmek istenen Sivas Katliamı anmasına polis saldırdı. Saldırıda 7 kişi gözaltına alındı.

  Ankara Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilmek istenen Sivas Katliamı anmasına polis saldırdı. Saldırıda 7 kişi gözaltına alındı

V/ @yeni_demokrasi1https://t.co/DlhYC95Xzf pic.twitter.com/GF4ExvkpVW — Yeni Yaşam Gazetesi (@yeniyasamgazete) July 2, 2020

KANUN TEKLİFİ

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sivas Katliamının yıl dönümünde “linç eylemlerinin Türk Ceza Kanunu’nda insanlık suçu olarak tanımlanması ve failleri hakkında 10 yıldan az olmamak üzere ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılması için kanun teklifi verdi.

Son güncelleme: 14:05 02.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı