• Turkhane Logo

Şırnak'ta el yapımı patlayıcı infilak etti: 1 asker şehit

Şırnak'ta yürütülen bir operasyonda tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi nedeniyle 1 asker şehit oldu.

13:28 24 Nisan 2018 Salı
Şırnak'ta el yapımı patlayıcı infilak etti: 1 asker şehit
Şırnak'ta yürütülen bir operasyonda tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi nedeniyle 1 asker şehit oldu.

Şırnakta yürütülen operasyonda tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu. Tunceli merkeze bağlı Aliboğazı bölgesinde, MİT Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin koordinesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 kadın PKKlı terörist öldürülürken, 1 kadın terörist de ağır yaralı ele geçirildi.

Dün başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli operasyonunda, merkeze bağlı Soru Tepe mevkiinde, bugün sabah saatlerinde, 1 jandarma asker, önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlaması sonucu yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

HABER AİLESİNE ULAŞTI






Evli ve bir çocuk babası Astsubay Üstçavuş Sadık Akının şehadet haberi, İzmirin Bayraklı ilçesinde yaşayan Devlet Demiryollarından emekli baba Ramazan Akın ile anne Sultan Akına askeri yetkililer ve sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Haberin ardından şehit ailesinin evine ve sokaktaki birçok apartmana Türk bayrakları asıldı. Aliağada görev yaptıktan sonra 2017 yılının Mayıs ayında Şırnaka tayini çıkan Akının, geçen hafta İzmire izne geldiği ve 5 gün önce birliğine döndüğü öğrenildi. Mahalle sakinlerinden Ali Aydın, Sadık Akınla izne geldiğinde sohbet ettiklerini belirterek, Kendisi böyle şeyleri anlatmayı sevmezdi. Ama biz ısrar edince daha önce yaşadığı operasyonu anlattı. Teröristlerle çatışma sırasında hedefte kalmış ancak arkadaşı teröristi vurup onun hayatını kurtarmış. Arkadaşım vurmasa ben şehit olacaktım dedi. Sanki hissetmişti şehit olacağını. 5 gün önce konuştuk bunları dedi. Akınla sohbetini anlatırken Aydın, gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akanın memleketi Uşakın Banaz ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

Son güncelleme: 13:28 24.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı