• Turkhane Logo

Sırbistan’dan Ukrayna’ya Kosova uyarısı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Ukrayna'nın Kosova'yı tanıması halinde

11:38 10 Ağustos 2023 Perşembe
Sırbistan’dan Ukrayna’ya Kosova uyarısı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Ukrayna'nın Kosova'yı tanıması halinde

TURKHANE.COM - MOSKOVA 
Vuçiç’in bu uyarısı Avrupalı ??ve Amerikalı parlamenterlerin Batılı ülkeleri egemen Kosova ile olan anlaşmazlığında Sırp lidere yaklaşımlarını sertleştirmeye çağıran bir bildirinin yayınlanması sonrasında geldi. 
Aynı bildiri Ukrayna parlamento dış politika komitesi başkanı Alexander Merezhko tarafından da imzalanmış olması, Sırbistanda ve yurtdışında birçok kişi tarafından Kievin Kosovanın bağımsızlığını tanımaya hazır olduğu şeklinde görüldü. Ve Belgraddaki Ukrayna büyükelçisi Kievin Sırbistanın toprak bütünlüğü konusundaki tutumunun değişmediği konusunda güvence vermesine rağmen, yine de Ukraynada Kosovayı tanıma fikrine verilen desteğin arttığını kabul etti. 
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Başbakan Ana Brnabic ile ulusa hitaben yaptığı ortak konuşmada, “Ukrayna Kosovanın bağımsızlığını tanırsa, bir gün içinde elindeki her şeyi kaybedecek. Sırbistan’ın güveni ve ilişkilerin seviyesi düşecek. O halde Kiev’in uluslararası hukuka, BM şartlarına bağlı olduğunu nasıl söyleyebiliriz?”dedi.

Son güncelleme: 11:38 10.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı