• Turkhane Logo

Sınırdışı harekat hazırlığı! Urfa Valiliği tüm doktorların izinlerini iptal etti

Suriye’ye yönelik bir operasyon olma ihtimaline karşın Urfa Valiliği, ikinci bir emre kadar doktorların bütün izinlerini iptal etti.

10:45 20 Eylül 2019 Cuma
Sınırdışı harekat hazırlığı! Urfa Valiliği tüm doktorların izinlerini iptal etti
Suriye’ye yönelik bir operasyon olma ihtimaline karşın Urfa Valiliği, ikinci bir emre kadar doktorların bütün izinlerini iptal etti.



Sağlık Bakanlığı ise aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da bulunduğu 11 ildeki bir çok sağlık personelini Urfa ve Mardin’de görevlendirdi.

Fırat’ın doğusuna yönelik olası bir operasyonun hazırlıkları sürerken Sağlık Bakanlı’ğı ve operasyonun başlaması ile durumdan etkilenecek iki valilik bazı önlemler almaya başladı. Şanlıurfa Valiliği, “ikinci bir emre kadar” doktorların tüm izinlerini iptal etti. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Çelik, doktorların izinlerinin valilik kararı ile iptal edildiğini ve kararın hastane başhekimlerine doğrudan gönderilerek bildirildiğini söyledi. Melik, “İzinler tarih verilmeksizin iptal edildi. Gerekçe bize açıklanmadı. Ancak mevcut Suriye durumuyla ilgili olduğunu düşünüyoruz” dedi. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi de “izinde olanların geri çağrılmayacağı ancak görevde olanların yıllık izinlerinin iptal edildiğini” söyledi.


11 İLDEN DESTEK PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Bununla beraber Sağlık Bakanlığı İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da dahil olduğu 11 ildeki bir çok sağlık personelinin görev yerlerini değiştirerek Urfa ve Mardinde görevlendirdi. Geçici olarak görevlendirildiği belirtilen 94 sağlık personelinin  çoğunluğunun cerrahi, radyoloji ve acil tıp uzmanları olduğu görüldü.

“Suriye’ye operasyon mu başlıyor” sorusunu akıllara getiren önlemlerle ilgili Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada “ Şanlıurfa/Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık tesisleri emrine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye bölgesine yapılması planlanan sınır dışı askeri harekat kapsamında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan organizasyona destek vermek amacıyla resen görevlendirilen personelin, 20/08/2019-20/10/2019 tarihleri arasındaki görevlendirilme onayları ekte gönderilmektedir.” denildi.

Izinlerin iptaliyle birlikte pazartesiden itibaren hastanelerinde savaş döneminde kullanılan sahra hastanelerine dönüştürüleceği öğrenildi.

Son güncelleme: 10:45 20.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı