• Turkhane Logo

Sınırdışı edilen Hollandalı muhabir çalıştığı gazeteden kovuldu

Terör bağlantısı şüphesiyle geçen perşembe sınırdışı edilen Hollandalı muhabir Ans Boersma’nın çalıştığı gazeteden kovulduğu bildirildi.

09:54 19 Ocak 2019 Cumartesi
Sınırdışı edilen Hollandalı muhabir çalıştığı gazeteden kovuldu
Terör bağlantısı şüphesiyle geçen perşembe sınırdışı edilen Hollandalı muhabir Ans Boersma’nın çalıştığı gazeteden kovulduğu bildirildi.

Hollanda’da yayın yapan ekonomi gazetesi Het Financieele Dagblad’ın Türkiye muhabiri Ans Boersma, basın kartı verilmesinden dokuz gün sonra sınırdışı edilmişti.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetecinin Hollanda polisi tarafından gelen El Nusra örgütü bağlantısı bilgisi içeren istihbarat paylaşımı nedeniyle sınırdışı edildiğini bildirmişti.


Kararın ardından konuşan gazetenin yazıişleri müdürü Jan Bonje ise gazetecinin sınırdışı edilmesinin kendilerinde ‘şok’ etkisi yarattığını belirterek şunları söylemişti: “Ans işini çok adil, hassas ve sorumluluk sahibi bir şekilde yapıyordu. Bu sınırdışı işlemi basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırı. Türkiye’de gazetecilerin işini düzgün yapamıyor olması çok üzücü.”


‘İhmalkar davrandı’

Ancak AA’nın haberine göre Boersma’nın çalıştığı gazetedeki görevine son verildi.

Gazetenin yazılı açıklamasında, Boersma’nın yapılan yoğun görüşmeler sonrası durumuyla ilgili yeterince net olmadığı ve gazeteye verdiği bilgilerde üç kez ihmalkar davranması nedeniyle karşılıklı güvenin kaybolduğu gerekçesiyle görevinden alındığı bildirildi.

Sevgilisinin El Nusra mensubu iddia ediliyor

AA’nın haberinde Hollanda basınında gazeteci için çıkan iddialara da yer verildi.

Haberlere göre Hollanda’da geçen yıl tutuklanan Nusra Cephesi militanı adam gazetecinin eski erkek arkadaşıydı. Boersma bunu gazetesine bildirmedi.

Boersma’nın Suriye’deki silahlı gruplardan Nusra Cephesi’nin üyesi olan terör zanlısıyla 2013-2014 yıllarında Türkiye’de tanıştığı, Hollanda vizesi almasına yardımcı olduğu da öne sürüldü. Gazetecinin sevgilisi için sahte belge hazırladığı iddia edildi.

Gazetenin açıklamasında terör zanlısının tutuklandığı belirtilerek gazetecinin bu kişiyle bir geçmişi olduğunu bildirmemesinin genel yayın yönetmenliği için büyük hayal kırıklığı olduğu ifade edildi.

Savcılık: Soruşturma sürüyor

Hollanda savcılığının açıklamasında, Boersma’nın terörle bağlantılı devam etmekte olan bir ceza soruşturmasının parçası olduğu aktarılmıştı

Açıklamada, soruşturmayla ilgili çok sayıda şüphelinin araştırıldığını, Hollandalı gazeteciye yönelik şüphenin terör suçundan olmadığı ifade edilmişti.

Son güncelleme: 09:54 19.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı