• Turkhane Logo

Sinan Ateş suikastı: Şüphelilerin bir kısmı Covid-19 izniyle cezaevinden çıkmış!

11:00 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Sinan Ateş suikastı: Şüphelilerin bir kısmı Covid-19 izniyle cezaevinden çıkmış!





Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamede, asıl talimatı kimin verdiği ve cinayetin neden işlendiğine dair bilgiler yer almadı.



T 24’ten Canan Yıldız dünkü yazısında bir başka ayrıntıya dikkat çekti.



”Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve akademisyen  Sinan Ateş  suikastıyla ilgili 145 sayfalık iddianameyi okuyunca, bu olayı takip eden gazetecilerin dikkati çekeceği boşluklar ve noktalar olacaktır.



O noktalardan biri de olayda dahli olan şüphelilerin bir kısmının Covid-19 tedbirleri kapsamında Adalet Bakanlığı’nın 2020’de aldığı kararla cezaevinden izinli çıkmış olmaları…  Sinan Ateş cinayeti iddianamesine baktığımızda bazı isimler Covid-19 izni kapsamında cezaevinden çıkmış ve cinayete yardım etmiş.   Mehmet Yüce , Sinan Ateş’i öldüren, tetikçi  Eray Özyağcı ’yı olay yerinden motosikletle kaçıran  Vedat Balkaya ’ya motosikleti satan kişi.



Polis ifadesinde sabıkalı olduğunu söyleyen Mehmet Yüce, 01.06.2022 tarihinde Covid-19 izinlisi olarak cezaevinden çıkmış.



Hakan Saraç , Sinan Ateş cinayetini organize eden ekipten olan  Suat Kurt ’un Ankara’da kalacağı evi organize eden kişi. Hakan Saraç da “Yağma, kasten yaralama” suçlarından dolayı cezaevindeyken Ağustos 2022’de Covid-19 tedbirleri kapsamında cezaevinden tahliye olmuş.



Suat Kurt , Sinan Ateş cinayetinin planlayıcısı, polisin aradığı ama 4 yıl kaçmayı başarabilen, Gülsuyu’nda çete lideri olan  Doğukan Çep ’in yakın arkadaşı… Tetikçi Eray Özyağcı ve Özyağcı’yı motosikleti ile kaçıran Vedat Balkaya’nın da arkadaşı. Ankara’daki evi ayarlayan, cinayet öncesi de o evde kalan kişi… Suat Kurt da pandemi izni nedeniyle 2020’de cezaevinden izinli olarak çıkmış.



Osman Bayraktar , iddianamede cinayette yardımla suçlanıyor. Sinan Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’ya getiren iki özel harekat polisinin de içinde olduğu aracın alındığı otoparkın gayri resmi ortağı.



Osman Bayraktar da Doğukan Çep gibi 8 yıl firar gezebilmiş. 2017’de yakalanak Maltepe Cezaevi’ne girmiş. Pandemi izni nedeniyle 2020 yılında cezaevinden tahliye olmuş.”

Son güncelleme: 11:00 06.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı