• Turkhane Logo

Sinan Ateş suikastı iddianamesi: Şüphelinin MHP’li vekilin evinde yakalandığı yazmıyor

Sinan Ateş suikastı iddianamesinde sanıklardan Tolgahan Demirbaş'ın, eski MHP milletvekili Olay Kılavuz'un evinde yakalanması yer almadı.

21:50 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Sinan Ateş suikastı iddianamesi: Şüphelinin MHP’li vekilin evinde yakalandığı yazmıyor
Sinan Ateş suikastı iddianamesinde sanıklardan Tolgahan Demirbaş'ın, eski MHP milletvekili Olay Kılavuz'un evinde yakalanması yer almadı.





Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de öldürüldüğü suikastla ilgili iddianame ortaya çıktı.



İddianamede şüphelilerden eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, eski MHP milletvekili Olay Kılavuz’un evinde yakalanmasından bahsedilmedi. 



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Eray Özyağci, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yüce, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay, Erdem Karadeniz, Mustafa Ensar Aykal sanık olarak yer aldı.



İddianamede Sinan Ateş’i öldürmek üzere azmettirici Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın planlama ve tasarlama yaptıkları, Tolgahan Demirbaş’ın Burak Kılıç isimli şahıstan Ateş’in evinin konumunu araştırmasını istediği bu bilgileri Demirbaş’a gönderdiği belirtildi.



Ayrıca iddianamede Tolgahan Demirbaş’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan şüpheli Mustafa Ensar Aykal’dan Sinan Ateş’in telefonunu ve adres bilgilerinin sorgulanmasını istediği, şüphelinin de kişisel bilgileri şüpheli Tolgahan Demirbaş’a gönderdiği tespitine yer verildi.



İddianamede şüphelilerle ilgili şu tespitlere yer verildi:



– Doğukan Çep, şüpheliler Eray Özyağci, Vedat Balkaya ile Suat Kurt’u; Sinan Ateş’i öldürmek üzere azmettirdi.



– Şüpheli Eray Özyağci’nin silah kullanma konusunda ‘usta olduğu’, şüpheli Vedat Balkaya’nın motokurye olduğu, iyi şekilde motosiklet kullandığı, olayın öncesinde ve sonrasında daha hızlı, esnek ve rahat hareket edebilmek üzere motosiklet ile olay yerine gelinmesi ve olay yerinden uzaklaşılmasının planlandığı ifade edildi.



– Şüpheli Suat Kurt, olaydan önce ve olay sırasında yoğun şekilde keşif ve gözcülük yaptı.



– Şüpheliler Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un; Sinan Ateş’i öldürülmesi ve müşteki Selman Bozkurt’un öldürülmesine teşebbüs edilmesi olayında eylem üzerinde ortak hakimiyetlerinin bulunduğu belirtildi.



İddianamede; şüpheliler Eray Özyağci, Vedat Balkaya, Suat Kurt için “tasarlayarak kasten öldürme” ve “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.



Şüpheliler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da “suça azmettiren” olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.



Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın da “suça yardım eden” olarak “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan cezalandırılmaları talep edildi.



Selman Bozkurt’un ifadesi: 7-8 el ateş etti



İddianamede Sinan Ateş’in akrabası olan Selman Bozkurt’un da ifadeleri yer aldı. Aynı zamanda suikastta yaralanan müşteki Bozkurt şunları söyledi:



“Sinan Ateş benim yaklaşık 2 metre önümde, ben de arkada yürüyordum. Tam olay yerine geldiğimiz esnada saat 13.30 sıralarında sağda bulunan park halinde aracın önünden bir şahıs Sinan Ateş’in önüne geçerek elinde bulunan siyah renkli tabanca ile art arta ateş etmeye başladı. Sinan Ateş vurularak yere düştü. Ben Sinan’ın yanına gelip müdahale edecekken bana da 2 el ateş etmesiyle ben de yaralanarak hemen kendimi solda bulunan bir aracın arkasına atarak sipere geçtim. Bu esnada bize ateş eden şahıs tekrar ateş ederek yaya vaziyette kaçmaya başladı. Ben de belimde Sinan Ateş’in vermiş olduğu tabanca ile kaçan şahsın arkasından havaya doğru 4-5 el ateş ettim. Bize ateş eden şahıs kısa bir müddet sonra yaya olarak kaçıp gözden kayboldu. Bu şahıs Sinan Ateş’e 7-8 el ateş ettikten sonra silahın namlusunu bana çevirerek 2-3 elde bana ateş etti. Ben sırtımdan yaralandım. Bu şahıs bana hedef gözeterek ateş etmiştir, beni de öldürebilirdi.”

Son güncelleme: 21:50 04.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı