• Turkhane Logo

Sinan Ateş cinayeti öncesinde, eski MİT’çiden yardım istemişler

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Tolgahan Demirbaş'ın, eski MİT’çi Çağlar Zorlu'dan yardım istediği ortaya çıktı.

19:50 02 Şubat 2023 Perşembe
Sinan Ateş cinayeti öncesinde, eski MİT’çiden yardım istemişler
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Tolgahan Demirbaş'ın, eski MİT’çi Çağlar Zorlu'dan yardım istediği ortaya çıktı.





Gazeteci Barış Terkoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Tolgahan Demirbaş’ın, eski MİT’çi Çağlar Zorlu’dan yardım istediğini yazdı. Terkoğlu, tutuklu bulunan Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Tolgahan Demirbaş arasındaki ilişkiyi anlatarak, şu ifadelere yer verdi: “Polisin ve savcılığın elindeki bilgiye göre, Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, cinayetten 9 ay önce, Sinan Ateş’in peşindeydi. Devletin imkânlarıyla takip etmeye çalışıyordu. Çağlar Zorlu’dan yardım istedi. O da etti.”



Ankara’da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş için yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Tolgahan Demirbaş’ın, eski bir MİT çalışanı Çağlar Zorlu’dan yardım istediği ortaya çıktı.



DEMİRBAŞ, 9 AY ÖNCE SİNAN ATEŞ’İN PEŞİNDEYDİ



Gazeteci Barış Terkoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Tolgahan Demirbaş’ın, eski MİT’çi Çağlar Zorlu’dan yardım istediğini yazdı. Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında son olarak; tetikçiyi suikast sonrası Ankara dışına çıkardıkları öne sürülen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel ile avukat Serdar Öktem tutuklanmıştı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Terkoğlu, tutuklu bulunan Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Tolgahan Demirbaş arasındaki ilişkiyi anlatarak, “Polisin ve savcılığın elindeki bilgiye göre, Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, cinayetten 9 ay önce, Sinan Ateş’in peşindeydi. Devletin imkânlarıyla takip etmeye çalışıyordu. Çağlar Zorlu’dan yardım istedi. O da etti” diye yazdı. Zorlu’nun eski bir MİT elemanı olduğu belirtildi.



ATEŞ’İN KONUM BİLGİLERİ ESKİ MİTÇİ’DEN



Terkoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:



“Ataç, 23 Ocak’ta sevk edildiği savcılıkta, daha kritik bir ayrıntıyı itiraf etti: Çağlar, bana, ‘Abi bunlar benden konum istiyorlar, bir arkadaşın (Sinan Ateş) kulağını çekeceklermiş, yardım istiyorlar’ dedi.”



Ataç’ın anlattığına göre, Tolgahan Demirbaş, Çağlar Zorlu’ya, Sinan Ateş’in telefonunu göndermişti. Cep telefonu sinyallerinin verdiği konum bilgilerinden takip edeceklerdi. Peki, neden Çağlar Zorlu’dan istediler? Avukatı, mahkemede şöyle açıkladı: “Müvekkilim eski bir MİT çalışanı olduğu için böyle bir talepte bulunuyorlar, açıkçası bunu kullanmak için yardım istiyorlar.”



CİNAYET SONRASI BİLGİLERİN SİLİNMESİNİ İSTEMİŞ



Peki verdi mi? Zorlu, konum bilgilerini vermiş. Ancak kendisinin anlattığına göre, Sinan Ateş’in öldürüleceğini bilmiyormuş, hatta numaranın onun olduğunu bile bilmiyormuş, konum bilgilerini de uyduruyormuş.”



Bir telefon konuşması da Ataç ile Zorlu arasında oldu. Zorlu şöyle anlattı: “Olayın olduğu gün, Aytaç Bey beni saat 13.30-14.00 sıralarında telefonla aradı. ‘Sinan Ateş öldürüldü, sana bir şeyler sorulmuştu ya, onların hepsini sil’ dedi.”



Zorlu’nun ifadesi gösteriyor ki, cinayetin hemen ardından Ataç, Demirbaş ile Zorlu arasındaki mesajları, yani cinayet delillerini ortadan kaldırmak istemiş. Aytaç Ataç ise aradığını kabul ediyor. Ancak “Sil” dediğini kabul etmiyor: “Tolgahan ile görüşmelerini bildiğim için dikkat et’ dedim”.



TETİKÇİ İLK OLARAK ÇİFTLİĞE Mİ GÖTÜRÜLDÜ?



Aklınızda kaldı, biliyorum. Cinayet günü, Tolgahan Demirbaş’ın, Aytaç Ataç’ı araması, çiftliğin boş olup olmadığını sorması… Yoksa cinayetin tetikçiliğini yapan, halen de bulunamayan Eray Özyağcı, ilk olarak o çiftliğe mi götürüldü? Aytaç Ataç, 23 Ocak günü, savcıya şunu söyledi: “Tolgahan, olay günü benim çiftliğime gittiğini ancak orada atış yaptığını, mangal yakmak istediğini söyledi.”



Cinayetten önce “Çiftlik boş mu” diye soran Tolgahan Demirbaş, cinayetin ardından çiftliğe gitmiş. Eldeki veriler, tetikçinin de o çiftliğe götürülmüş olabileceğini gösteriyor.



Hatırlayın, önceki saldırı, mart ayında, aynı odak tarafından, Mersin’de Sinan Ateş’e yakın olan Çağrı Ünel’e yapılmıştı. Saldırganlar Ünel’i Ziraat Bankası’nın önünde sıkıştırmıştı. Belli ki orada da telefon sinyalinden konum tespiti yapıldı!



DEMİRBAŞ’I KORUYAN BİR GÜÇ VAR



Gördüklerimden rahatça söyleyebilirim ki Demirbaş’ı koruyan bir güç var! Artık tablo çok net. “Dava arkadaşlarımız” diye konuşmaya başlayanlar, Sinan Ateş’i aylardır neden takip ettirdiklerini, eski MİT’çilerden neden yardım istediklerini, “kulak çekme” derken neyi kastettiklerini, gözlerden uzaktaki çiftlikte kimlerle “mangal yaktıklarını” itiraf ederlerse, görünen köyün önündeki sis uçup gitmiş olacak!”



Son güncelleme: 19:50 02.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı