• Turkhane Logo

Sinan Ateş cinayeti: Hastanedeki tutukluya konuşmaması için gizemli ziyaret

17:25 17 Ekim 2023 Salı
Sinan Ateş cinayeti: Hastanedeki tutukluya konuşmaması için gizemli ziyaret





Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öktem’le Ülkü Ocakları üst yönetiminden 5 kişinin hastanede görüştürüldüğü, bu kişilerin Öktem’e konuşmaması için çeşitli vaatlerde bulunduğu ileri sürüldü.



Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada iddiaya göre, soruşturma kapsamında ocak ayından beri tutuklu bulunan avukat Serdar Öktem, temmuz ayı başında cezaevinde rahatsızlandı. Öktem, kalp spazmı geçirdiği gerekçesiyle Etlik Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.



T24’ün haberine göre hastanede “sarı alan” olarak adlandırılan bölümde müşahede altında olduğu sırada Ülkü Ocakları üst yönetiminden çok kritik 2 ismin de aralarında bulunduğu 5 kişi Öktem’i ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Öktem’e “konuşmaması için bazı vaatler”de bulunulduğu öne sürüldü. Ziyarete ilişkin olarak adli ya da idari soruşturma olup olmadığı bilinmiyor.



Bu arada, Öktem’in kalp spazmı geçirdiği “bahane” edilerek cezaevinden hastaneye sevk edildiği ve bu sayede tutukluyken görüşmesi mümkün olmayan bazı isimlerle görüşmesinin sağlandığı da öne sürüldü. Öktem’e hastanedeyken eşlik eden personel ile cezaevinden çıkışını sağlayan yetkililer hakkında adli ya da idari bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor.



MHP’Lİ YÖNTER’İN O AVUKAT İÇİN “TAHLİYE” İSTEDİĞİ İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ



MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun’la görüşerek avukat Serdar Öktem’in tahliyesini istediği, karşılığında ise “Yargıtay üyeliği” teklif ettiği iddiası da kamuoyuna yansımıştı.



Bu arada dosyada bir de “başsavcı vekili” krizi yaşandığı öne sürülmüş, soruşturmayı adli tatil başlangıcında devralan ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen Başsavcı vekili Ahmet Altun’un izne ayrılmasıyla ilgili olarak çarpıcı iddialar ortaya atılmıştı.



Başsavcı vekili Altun’un önce şüphelilerin tahliyesini talep ettiği, dosyaya eklenen yeni kanıtları gördükten sonra soruşturmadan çekilmek istediği iddia edilmişti. Öktem’in de aralarında olduğu şüphelilerin tahliyesi konusunda ısrarcı olduğu belirtilen Altun’un, bu konuda başsavcı ile tartıştığı, talebi kabul görmeyince izne ayrıldığı öne sürülmüştü.

Son güncelleme: 17:25 17.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı