• Turkhane Logo

Silivri’deki kanser hastası oğlu için seslendi: “Adam öldürenler dışarıda oğlumu da bırakın!”

Kanser hastası bir tutuklunun daha cezaevinde ölüme terk edildiği ortaya çıktı. Bir buçuk yıl önce lösemi teşhisi konulan Rıdvan Yıldız’ın eşi ve annesi yetkililere seslendi.

11:33 09 Mayıs 2020 Cumartesi
Silivri’deki kanser hastası oğlu için seslendi: “Adam öldürenler dışarıda oğlumu da bırakın!”
Kanser hastası bir tutuklunun daha cezaevinde ölüme terk edildiği ortaya çıktı. Bir buçuk yıl önce lösemi teşhisi konulan Rıdvan Yıldız’ın eşi ve annesi yetkililere seslendi.



44 hükümlü ve tutuklunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı Silivri Cezaevinde bir kanser hastasının olduğu ortaya çıktı. 34 yaşındaki adli tutuklu Rıdvan Yıldız, 1,5 yıldır cezaevinde lösemiyle mücadele ediyor. Anne Saadet Yıldız, “Oğlumu bırakın cezasını evinde çeksin. Adam öldürenler dışarıda oğlumu da bırakın çocukları ve eşine kavuşsun” diye yetkililere seslendi.

“HASTANEYE KALDIRILDIĞINI GÖRÜŞTE ÖĞRENDİK”


KHK TV’den Berna Kavaklı’ya konuşan Rıdvan Yıldız’ın eşi Aygül Yıldız, eşinin 3.5 yıldır cezaevinde olduğunu 1.5 yıldır da kanser teşhisi ile tedavi gördüğünü söyledi. Eşinin hayatının koronavirüs nedeniyle risk altında olduğunu belirten Yıldız “Birçok yere müracaat ettim ancak bir sonuç alamadım. Eşimin hastaneye kaldırıldığını görüşte öğrenebildik, bize sağlıklı bilgi verilmiyor. Silivri’ye gitmek için iki çocukla dört araç değiştirmem gerekiyor, ancak iki ayda bir gidebiliyoruz. Koğuşlar çok dolu, yerlerde yatanlar var” dedi.

Cezaevlerine virüs sebebiyle giriş ve çıkışlar kapalı olduğu için iki seferdir kontrollerine gidemediğini öğrendiklerini aktaran acılı eş “İnfaz yasasından ümitliydim, kanser hastası olduğu için ev hapsine alınır diye ümit ettim. Yasanın sonucunu duyunca dünyam yıkıldı. Uzun zamandır bu yasayı bekliyordum” diye konuştu.

/

“CEZAEVİ ŞARTLARINDA KANSERLE NASIL MÜCADELE ETSİN”

“Çocuklar babalarını cezaevinde çalışıyor biliyor. Artık bana inanmıyorlar” diyen Aygül Yıldız “Ev hapsi gibi bir iyileştirme yapılmasını istiyorum. Eşim 34 yaşında, kendisi de çok üzülüyor. Cezaevi şartlarında hastalıkla mücadele etmesi çok zor. İyi bakıma ve morale ihtiyacı var.” ifadelerini kullanarak yetkililerden yardım istedi.

“CUMHURBAŞKANINA GİTTİK, SONUÇ ALAMADIK”

Anne Saadet Yıldız ise “İki aydır Rıdvan’ı göremiyoruz. Aftan yararlanacağız diye çok ümitliydik ama olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Cumhurbaşkanlığına gittik, Adalet Bakanlığına gittik bir sonuç alamadık” diye konuştu.

“VÜCUDU MORARIYOR, CEZAEVİNDE BAKIMI YAPILAMIYOR”

Adam öldürenlerin dışarıda gezdiğini belirten anne Saadet Yıldız “Bu yaşta işe girdim, çalışıyorum, çok zorluk yaşıyorum. Oğlumun evine, çocuklarının başına gelmesini istiyorum. Adam öldürenler dışarıda geziyor. Benim oğlum da evine dönsün. Vücudu morarıyor, ilaçları gecikebiliyor, cezaevinde bakım ve kontrolleri iyi yapılamıyor” diye konuştu.

TORUNLARIMI BABASIZ BIRAKMAYIN

Yetkililere seslenen acı anne, “Torunlarımı babasız bırakmayın, torunlarımın psikolojisi bozuldu. Cezası neyse evinde çeksin. Lütfen sesimizi duyun. Tedavisinde geç kalınsın istemiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Afyon Cezaevinde tutuklu bulunan mide kanseri gazeteci Mevlüt Öztaş ve komiser Ümit Gökhasan ise hala tahliye edilmedi.



/


 

Son güncelleme: 11:33 09.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı