• Turkhane Logo

Silivri Cezaevine görüş için giden anne, çıplak aramaya maruz kalınca baygınlık geçirdi

Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Silivri 3 No’lu L Tipi Cezaevi’nde, oğlunun görüşüne giden Cemile Karakaş isimli kadın çıplak aramaya maruz kaldı.

10:35 22 Kasım 2021 Pazartesi
Silivri Cezaevine görüş için giden anne, çıplak aramaya maruz kalınca baygınlık geçirdi
Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Silivri 3 No’lu L Tipi Cezaevi’nde, oğlunun görüşüne giden Cemile Karakaş isimli kadın çıplak aramaya maruz kaldı.



Yaşananlara dair konuşan Karakaş, 28 Ekim’de oğlu Hamgin Karakaş’ın görüşüne gittiği sırada uygulamaya maruz kaldığını ve baygınlık geçirdiğini aktardı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; çıplak arama karşısında sinir krizi geçirdiğini ve sonrasında bayıldığını anlatan anne Karakaş, “Tutanak kesmesinler diye sustum ama kaldıramadım, bayıldım. Bayıldığımda yanımda bulunan tutukluların aileleri, suyla ayılttılar beni. Oğlumun beni o halde görmemesi için gücümü toplayıp ayağa kalktım. Daha sonra onlarca gardiyan beni ve diğer aileleri sürükleyerek dışarıya attı” dedi.


CEZAEVİNDEKİ UYGULAMALAR

Son 3 aydır Silivri 3 No’lu Cezaevi’nde tutuklular üzerinde yoğun baskının olduğunu söyleyen Karakaş, “28 Ekim’den beri oğlum ile görüşemiyorum. En son konuştuğumda bana, ‘Anne burada çıplak arama yapılıyor. Ayakkabılarımızı çıkarıp sallamamız isteniyor. Askeri sayım yapılmak isteniyor. Bize ‘terör kimliği’ dayatması yapılıyor. Telefon görüşüne çıktığımızda oradaki gardiyana tekmil vermemiz isteniyor. Ayrıca sizlerle Kürtçe konuşmamız istenmiyor’ dedi” diye kaydetti.

SİLİVRİ 3 NOLU SÜREKLİ GÜNDEMDE

Geçtiğimiz günlerde de Avukat Sümeyra Bulduk, Silivri 3 Nolu Cezaevinde birçok hak ihlalinin yaşandığını duyurmuştu. Bulduk, cezaevi yönetiminin keyfi olarak kaloriferleri yakmadığını, mahpusların dilekçelerini yok ettiğini ve insanların eşyalarına da el koyduğunu kaydetmişti.
  Silivri 3 Nolu Ceza İnfaz Kurumunun yeni idaresi kanun tanımaz bir despotlukla mahkumlara yine eziyet ediyor. Kış ayında kaloriferleri yanmaz mı bir cezaevinin? Yanmıyor! Dilekçeler yok ediliyor. İnsanların eşyalarına keyfi olarak el konuyor. — Sumeyra Bulduk (@sumeyrabulduk) November 16, 2021
Bulduk, “Silivri 3 Nolu Ceza İnfaz Kurumunun yeni idaresi kanun tanımaz bir despotlukla mahkumlara yine eziyet ediyor” demişti.

Son güncelleme: 10:35 22.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı