• Turkhane Logo

Silivri Cezaevinde korona testi pozitif çıkan tutuklu: Yemek çok az kendi başımızayız

Silivri Cezaevinde pozitif çıkan tutuklulara telefon hakkı verildikten sonra ilk bilgiler geldi: Yemek az, kantin yok, hastalık yayılıyor, kendi başımızayız…

14:37 14 Mayıs 2020 Perşembe
Silivri Cezaevinde korona testi pozitif çıkan tutuklu: Yemek çok az kendi başımızayız
Silivri Cezaevinde pozitif çıkan tutuklulara telefon hakkı verildikten sonra ilk bilgiler geldi: Yemek az, kantin yok, hastalık yayılıyor, kendi başımızayız…



Bold Medyadan Cevheri Güvenin haberine göre Korona salgını cezaevlerinde hızla yayılırken özellikle Silivri Cezaevinde yayılım hızı dikkat çekiyor.

Testleri pozitif çıkanlara ailesiyle telefon görüşmesi ve avukat görüşmesi yasaklanırken bu hafta başından itibaren aileyle telefon görüşmesine yeniden izin verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir tutuklu yakını, Silivri 7 no’lu cezaevi B10 koğuşunda kalan 40 kişiden biri olan yakınının anlattıklarını aktardı.


Özellikle yiyecek sıkıntısına dikkat çeken tutuklu, hastalığı 38 pozitif kişinin bir arada tutulmaya devam edildiğini, hastalığı kendi kendilerine atlatmalarının beklendiğini söyledi. Yakınının aktardıkları şöyle:

“Sağlıklı beslenemiyoruz. Yemekler az veriliyor. Meyve, sebze ve çerez tarzı ek gıdaları alamıyoruz, dış kantin kapalı. İç kantinden sadece kahvaltılık alabiliyoruz.

Ateşi artan kişiler için zile basıp üç dört defa söyledikten sonra ancak revire götürüyorlar. Ateş ölçüp bırakıyorlar. Herkes kendi kendine atlatmaya çalışıyor. Hijyen önlemleri diye bir durum yok. Testi bile çok zor yaptılar.

B10 koğuşunda 40 kişiden sadece iki kişi negatif çıktı onları ayırdılar. Testten sonra ilaçlar ve bir vitamin verildi. Benim kronik rahatsızlığım yok buna rağmen ağır geçiriyorum.

Koğuştan sadece 56 yaşında bir kişi şuan hastanede o da ısrarla dilekçe yazdıktan sonra hastaneye götürüldü.”

BİR GARDİYANLA BAŞLADI YÖNETİM GİZLEDİ

“Önce bir gardiyanın testi pozitif çıktı. Ondan bulaştı koğuşlara. Gardiyanın testi pozitif çıktıktan iki hafta sonra bize söylediler. Bu sürede her şey normalmiş gibi davrandılar. Bu şekilde hastalık tüm koğuşları sardı.”

YÖNETİM: MEKTUPLARDAN BULAŞMIŞTIK

Müvekkilleriyle görüşemeyen avukatların cezaevi yönetimine yaptığı baskı sonucu cezaevi müdürü görüşmeyi kabul ederken, hastalığın yayılmasıyla ilgili tutuklu yakınlarını suçladığı öğrenildi. Cezaevi Müdürünün, “Biz önlemlerimizi alıyoruz, yakınlarının gönderdiği mektuplardan bulaşmıştır” dediği belirtiliyor.

HASTANEYE SEVK YOK

Öte yandan tutuklu avukatları ise hastaneye sevklerin yapılmamasından şikayetçi. Silivri 7 ve 8 numaralı cezaevinde çok sayıda tutuklunun pozitif çıktığını, bunların bir koğuşa toplandığını belirten avukatlar, bu önlemin yeterli olmadığını, pozitif çıkanların hastaneye sevklerinin yapılması gerektiğini belirtiyorlar.

GARDİYANLAR İLAÇLARI ATIP GİDİYOR

Gardiyanların yeterli hijyenik donanıma sahip olmadığını belirten avukatlar, tutuklulara vebalı gibi davranıldığını, gardiyanların ilaçların bir poşet içerisinde koğuş kapısındaki pencerelerden fırlatıp gittiklerini ifade ettiler.



Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 14:37 14.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı