• Turkhane Logo

Şık’tan Soylu’ya: O silahlar kime, niye dağıtıldı, açıklayacaksın

TBMM'deki 2022 bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'çakal' dedi. Bakan Soylu, Özel'in sözlerine "Çakal sensin, şerefsiz" sözleriyle tepki gösterdi. Meclis'te yine kavga çıktı.

10:35 09 Aralık 2021 Perşembe
Şık’tan Soylu’ya: O silahlar kime, niye dağıtıldı, açıklayacaksın
TBMM'deki 2022 bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'çakal' dedi. Bakan Soylu, Özel'in sözlerine "Çakal sensin, şerefsiz" sözleriyle tepki gösterdi. Meclis'te yine kavga çıktı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürdü.

Çarşamba günü yapılan görüşmelerde CHP’li ve AKP’li vekiller arasında yaşanan yumruklu kavganın kavganın yankıları devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde yürütme adına kürsüye çıktı. Soylu kürsüde ilk olarak HDP sıralarına sataştı.


TBMM’DE ‘ÇAKAL’ TARTIŞMASI

Soylu’nun ardından kürsüye çıkan CHP’li Özgür Özel’in Soylu’ya yönelik,”Şizoid bir sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda” ifadelerinin ardından da bir kez daha kavga çıktı. Soylu oturduğu yerden kalkarak Özel’in üzerine yürüdü.

TBMM’de söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘çakal’ dedi. Bakan Soylu, Özel’in sözlerine “Çakal sensin, şerefsiz” sözleriyle tepki gösterdi.

SOYLU’DAN CHP’Lİ ÖZEL’E: GELİYOR GELMEKTE OLAN

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. Bakan Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i mahkemeye vereceğini belirterek, “Hiç endişe etmeyin, geliyor gelmekte olan” dedi. Özel de, Soylu’ya dava açacağını belirterek, “Demek ki sayın bakan, çocuklarımızı uzak tutamadığı bazı kimyasallardan kendini uzak tutamıyor” ifadesini kullandı.

‘KENDİNİ ALKIŞLATMA ÇAKALLIĞINA KAPILMASIN’

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında gergin anlar yaşandı. Bakan Süleyman Soylu’ya yanıt vermek üzere kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini ayakta alkışlatma çakallığına kapılmasın” ifadesini kullanınca AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Özel’in üzerine yürüdü. Diğer vekiller de araya girince tartışma büyüdü ve yumruklaşmaya varan kavga yaşandı.

‘KİMYASALLARDAN KENDİNİ UZAK TUTAMIYOR’

Soylu’ya yanıt veren Özel de, “Bugüne kadar birbirimize hiç dava açmadık, bugün ne olduysa dava açmaya karar verdi. Zaman aşımına uğramamış bütün hakaretleri için ben de ona dava açacağım. Cezai ehliyeti var mı falan diyor. Demek ki sayın bakan çocuklarımızı uzak tutamadığı bazı kimyasallardan kendini uzak tutamıyor.” karşılığını verdi.

Bütçe görüşmelerinde söz alan TİP Milletvekili Ahmet Şık, “Soylu’yla A Haber yayını bitti, şimdi, biraz hakikatleri konuşacağız. Türkiye, aylardır Sedat Peker’in ifşa ve itiraflarını konuşuyor; hazır muhatabı da burada, birkaç kelam etmek istiyorum.” sözleriyle hitap etti: “Bir İçişleri bakanı düşünün ki, mafyanın suçlarını engellemesi gerekirken, mafya çıkmış İçişleri Bakanının suçlarını ifşa ediyor.”

AHMET ŞIK ‘DAĞITILAN’ KALEŞNİKOFLARI SORDU

Soylu’nun, “Sen hakikaten sıkıntılı bir adamsın” diye sataştığı Şık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Envanter kayıtları bulunmayan Kaleşnikofların dağıtılmasıyla ilgili soruya “Silah dağıtılması talimatını ben vermedim.” dedi. Yani silahlar dağıtılmış ama emri vermemiş. Peki, kim verdi emri? O silahlar kime, niye dağıtıldı, açıklayacaksın.”


Son güncelleme: 10:35 09.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı