• Turkhane Logo

Sibel Eraslan’ın ayarlarını bozan fotoğraf

28 Şubat’ın başörtüsü savunucularından Avukat ve yazar Sibel Eraslan, bir koğuş dolusu başörtülü kadını gösteren fotoğrafa veremediği tepkiyle sosyal medyanın gündeminde.

15:12 01 Mart 2019 Cuma
Sibel Eraslan’ın ayarlarını bozan fotoğraf
28 Şubat’ın başörtüsü savunucularından Avukat ve yazar Sibel Eraslan, bir koğuş dolusu başörtülü kadını gösteren fotoğrafa veremediği tepkiyle sosyal medyanın gündeminde.

15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 17 bin kadın tutuklandı ve 800’den fazla çocuk cezaevine anneleri ile birlikte girmek zorunda kaldı.


/



Yaşanan insan hakları ihlallerine 28 Şubat’ın mağdurlarının sessiz kalmasına tepki gösteren Avukat Ömer Turanlı, twitter hesabından Hukukçu ve Yazar Sibel Eraslan’ı etiketleyerek “Bak, başörtülülerin bir kısmı hâksiz yere cezaevlerinde; diğer başörtülüler de gasp edilen müessesenin koltuğunda keyif çatıp poz veriyor. Koltukta bos yer var, Müslüman bacılarınla OTURABILIRSIN…” dedi.

Avukat Turanlı’nın paylaştığı fotoğraflardan birinde Hizmet Hareketine yakınlığı nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunan başörtülü kadınlar yer alıyordu. Diğer fotoğrafta ise 28 Şubat sürecinde mağdur olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Sevgi Kurtulmuş, AKP iktidarı eliyle gasp edilen İpek Üniversitesi’nde kendisine tahsis edilen odada poz veriyordu.

Ömer Turanlı’nın paylaşımı karşısında ayarları bozulan AKP’ye yakınlığı ile bilinen Sibel Eraslan, “Bu müfteri bilmeli ki; hapisteki başörtülü kadınların hukuku, başka kadınlara iftiralar atarak savunulamaz. Ama zaten derdi hapisteki kadınları savunmak değil. Onlar umurunda bile değil. Kullanışlı birer simgeler o kadar.” paylaşımında bulundu.

Avukat Turanlı ise “28 Şubat’ın rantını yemeye devam edin, şuan daha büyük zülüm var. Bebekler ve çocuklar hapiste neden buna sesin çıkmıyor?…” yanıtını verdi.


/
Özgeçmişinde “İnsan Hakları ve Kadın Hakları Savunucusu” yazan Sibel Eraslan, fotoğraftaki başörtülü kadınlarla ilgili cevap vermek yerine “Tankların ezdiği insanlar için niye sesin çıkmıyor sen önce onu söyle!” sözleri ile karşılık vermesine sosyal medyadan tepki yağdı.

Sosyal medya kullanıcılarından birisi “Bu fotoğraftaki kadınlardan hangisi tankı kullanıyordu” cevabını verdi. Başka bir sosyal medya kullanıcısı da cezaevinde anneleri ile birlikte tutsak olan bebeklerin fotoğrafını paylaşarak “Tankı bunlar sürüyordu” diyerek Sibel Eraslan’ın paylaşımına tepki gösterdi.

Aynı zamanda avukat olan Sibel Eraslan’ın bebekli ve hamile kadınların tutuklanamayacağını bilmesine rağmen sessiz kalması da tepkilerin bir diğer yönüydü.
Mustafa Kuzey|BOLD
 

Son güncelleme: 15:12 01.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı