• Turkhane Logo

Seydişehir Cezaevinde aynı koğuşta 8 kişiye korona tanısı konuldu, bir kişi hastanede

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi A5 koğuşunda 8 tutuklu korona virüse yakalandı. Vaka sayının daha fazla olduğu belirtilen cezaevinde aileler endişeli.

07:25 22 Temmuz 2020 Çarşamba
Seydişehir Cezaevinde aynı koğuşta 8 kişiye korona tanısı konuldu, bir kişi hastanede
Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi A5 koğuşunda 8 tutuklu korona virüse yakalandı. Vaka sayının daha fazla olduğu belirtilen cezaevinde aileler endişeli.



Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi A5 koğuşunda 8 tutuklu korona virüse yakalandı. Vaka sayının daha fazla olduğu belirtilen cezaevinde aileler endişeli. Cezaevinde tutulanlardan H.Ş.nin ve Mehmet Taşın eşi yetkililerden yardım istedi. Cezaevinde 2 gardiyanın da testinin pozitif çıktığı öne sürülüyor.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde T Tipi cezaevinin A5 koğuşunda 8 mahkum koronavirüse yakalandı. Cezaevinde 4 yıldır tutuklu bulunan H.Ş. (31)’nin eşi pazar günü halk sağlığı merkezi tarafından arandı. “Korona testi pozitif H.Ş. ile görüşmek istiyoruz.” isteği üzerine H.Ş.’nin eşi 4 yıldır cezaevinde tutulduğunu söyledi.


Durumdan haberdar olan tutuklu öğretmen H.Ş.’nin eşi, e-devlet üzerinden tutuklu eşinin bilgilerini girince, korona pozitif bilgisini öğrendi.

Kronos’a konuşan G.Ş. yaşadıklarını ve eşinin koronavirüse yakalanma sürecini şöyle anlattı:

“Eşim 4 yıldır tutuklu. Kronik astım ve anaflaksi hastası. Pazar akşamı korona olduğu söylenince e-Nabız’dan kontrol ettim. Korona pozitif bilgisine ulaştım. Testi Cumartesi gece yapmışlar. Cezaevini aradım, pazar günü olduğu için pazartesi arayın dediler. Pazartesi defalarca aramama ve eşimle ilgili bilgi istememe rağmen kimse bilgi vermedi.”


/

/

CEZAEVİNİN HASTANEDE OLDUĞUNDAN HABERİ YOK

G.Ş. cezaevinden bilgi alamayınca Sağlık Bakanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilçede bulunan hastaneleri araştırdığını ve eşinin pazar günü hastaneye kaldırıldığını öğrendiğini belirtti. Eşinin hastanede olduğunu öğrenen G.Ş.’ye cezaevinin cevabı ise H.Ş.’nin cezaevinde olduğu yönünde olmuş: “İlçe Sağlık Müdürlüğünden pazartesi eşimin hastanede olduğunu öğrendim. Ne yapabilirim diye cezaevini arayınca eşimin kimlik bilgilerini sordular. Ve görüştüğüm memur eşimin cezaevinde olduğunu söyledi. Kimsenin kimseden haberi yok. Hiçbir bilgi alamıyoruz. Telefon yok. Görmem imkânsız. Hastaneye mektup yollayabilir miyim, dedim. Böyle bir hizmetimiz yok dediler.”

ÇOCUKLAR 5 AYDIR BABALARINI GÖREMİYOR

Koronadan dolayı 5 aydır Seydişehir Cezaevinde açık ve kapalı görüşler yasaklanmış durumda. Geçen ay açılan açık görüşlerin ardından sadece bir defa görüşme imkanı verilmiş. Görüşlere sadece bir kişi katılabildiği için tutuklu H.Ş. çocuklarını 5 aydır göremiyor. G.Ş. eşine ikinci testin pazartesi akşam yapıldığını bu kez negatif çıktığını görmüş e- nabız’dan. Eşi ise halen hastaneden tedavisi hastanede devam ediyor.

Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan H.Ş., Gülen Hareketine yapılan operasyonlarda Ekim 2016’da tutuklanmış ve 4 yıldır cezaevinde bulunan H.Ş.’nin 6 yıl 3 ay ceza almış. 6 ve 3 yaşlarında iki kızı olan H.Ş.’nin ikinci kızı cezaevinde iken doğmuş.

/  

BUGÜN GÖRÜŞECEKLERDİ EŞİNİN KORONAYA YAKALANDIĞINI ÖĞRENDİ

Seydişehir’de koronavirüse yakalanan 8 tutuklunun biri de Mehmet Taş (37). Eşinin 11 kişilik koğuşta 27-28 kişinin kaldığını söyleyen Matematik öğretmeni Mehmet Taş’ın eşi N. Taş da eşinin durumunu e-nabız’dan bugün öğrenmiş. Taş, “Zaten koğuşta bir kişinin Pazartesi hastanede olduğunu öğrenince sürekli e-nabız’ a bakıyordum. Bugün sonucu gördüm. Telefon açtım. İkinci emre kadar görüşler kapalı dediler. Zaten 5 ayda 1 defa görüştük. Benim çocuklarım babalarını 5 aydır göremiyor. Yarın hastaneye götürülecek.” ifadelerini kullanıyor.

Eşinin 14 gün karantina da kalacağını öğrenen Neslihan Taş eşinden hiçbir bilgi alamadığı için endişeli. Mektupla dahi eşine ulaşamadığını ve yetkili hiçbir yerden bilgi alamadıklarından yakınıyor. Gülen hareketine yapılan operasyonlar sonucu tutuklanan Matematik Öğretmeni Mehmet Taş 10 yıl 6 ay ceza verilmiş. Dava, Yargıtay aşamasında.

Öte yandan, test sonuçlarının pozitifi çıkmasından sonra cezaevinde bir ay önce yeniden başlayan kapalı görüşler ve haftalık telefon görüşü de iptal edildi.

Son güncelleme: 07:25 22.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı