• Turkhane Logo

Şevki Yılmaz kamera önünde gazeteci Erdoğan Aktaş’a rüşvet teklif etmiş

16:00 28 Şubat 2024 Çarşamba
Şevki Yılmaz kamera önünde gazeteci Erdoğan Aktaş’a rüşvet teklif etmiş





Gazeteci Erdoğan Aktaş, Şevki Yılmaz’ın 1994 yılındaki seçimler öncesinde kendisine rüşvet teklif ettiğini belirterek, “‘Ya hocam bu nasıl bir laf? Bana nasıl böyle bir şey teklif edebilirsiniz?’ diye çıkıştım. Bunu ”Aman efendim bunu reklam ücreti olarak düşünün” dediğini açıkladı. Üstelik bu teklif bir röportaj sırasında gerçekleşmiş .



Gazeteci Erdoğan Aktaş, Atatürk’ü hedef alarak kullandığı “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” dediği için tepkilerin odağında olan AKP’ye yakın isimlerden Şevki Yılmaz’ın 1994 yılında kendisine rüşvet teklif ettiğini söyledi.



REFAH PARTİSİ RİZE İL MERKEZİNDE ŞEVKİ YILMAZ’LA BULUŞTUK



Aktaş, Şevki Yılmaz’ın kendisine nasıl rüşvet teklif ettiğini ise şöyle kaleme aldı:
“Türkiye 1994’de yerel seçimlere hazırlanırken, ben rahmetli Ufuk Güldemir’in yönetimindeki Show TV Haber Merkezi’nde muhabirdim. Şevki Yılmaz’ın o seçimlerde Rize Belediye Başkan adayı olduğunu öğrenir öğrenmez, kameraman arkadaşım Cengiz Özkarabekir’le birlikte hemen yola çıktık. Refah Partisi Rize İl Merkezi’nde Şevki Yılmaz ile buluştuk.




“BİR ÜCRET KARŞILIĞI SORUNU ÇÖZSEK”



Röportaj sırasında konu, Atatürk’e hakaret sözlerine gelince kendini savunmaya çalıştı. İtiraf etmeliyim ki, üzerinden 30 yıl geçtiği için neler söylediğini tam hatırlayamıyorum.
Röportajın tam da bu bölümünde Cengiz, 30 yıl önceki teknolojik olanaklarla donanmış olan kamerasının aküsünün bittiğini söyledi. Cengiz aküyü değiştirirken Şevki Yılmaz’ın huzursuzluğu yüzünden okunuyordu. Bir sağa bir sola kaykılarak, ‘Erdoğan Bey, kendi aramızda bir ücret karşılığı bir sorunu çözsek’ deyiverdi.




REKLAM ÜCRETİ OLARAK DÜŞÜNÜN



Kulaklarıma inanamamıştım. Dindarlığı ile bilinen Şevki Yılmaz açık açık bana rüşvet teklif ediyordu. Ahlaksız bir teklifte bulunuyordu. ‘Ya hocam bu nasıl bir laf? Bana nasıl böyle bir şey teklif edebilirsiniz?’ diye çıkıştım. Benim sert çıkışım üzerine Şevki Yılmaz, ‘Aman efendim bunu reklam ücreti olarak düşünün’ gibi tuhaf bir açıklamayla konuyu geçiştirmeye çalıştı.”



RÜŞVET TEKLİFİNİ KAMERA KAYDETMİŞ



Bunun üzerine “Şevki Bey, eğer reklam vermek istiyorsanız, kanalın reklam servisini arayın, onlarla konuşun. Bana yaptığınız teklif çok rahatsız edici” ifadesiyle rahatsızlığını bir kez daha dile getirdiğini belirten Aktaş, “Cengiz Özkarabekir aküyü değiştirdiğini, röportaja devam edebileceğimizi söyleyince söyleşiyi tamamladık. İstanbul’a dönüp röportajı izlerken, Şevki Yılmaz’ın o sözlerinin de kayıtta olduğunu fark ettim. Nasıl olduysa akü değiştirilince kamera tekrar çalışmış ve aradaki konuşmalar da kayda alınmıştı. Bu duruma tecrübeli kameraman Cengiz Özkarabekir de şaşırmıştı. Fakat olay tamamıyla böyle gelişti” diye yazdı.



“BAK BEN BAŞKAN SEÇİLDİM” DİYE ARADI



Aktaş, herkesin ‘hocam’ diye hitap ettiği, belediye başkanlığına aday olan ve seçilen bir ismin açık açık rüşvet teklif edebildiğinin, bunda da bir sıkıntı görmediğinin altını çizerek şu bilgileri verdi:
“Rüşvet teklifinin kayıtta olduğunu fark edince, röportajın yanı sıra ‘Ahlaksız teklif’ başlığı ile de Gülgûn Feyman’ın sunduğu Show TV Ana Haber Bülteni’ne ayrıca haber yapmıştım. Seçimlerden sonra Şevki Yılmaz beni arayıp, ‘Aleyhime haber yaptın ama bak ben başkan seçildim’ minvalinde konuşmuştu.
Ben de ‘Ben size belediye başkanı olamazsınız demedim. Bana ahlaksız teklifte bulunamazsınız dedim’ diyerek karşılık vermiştim. (…)”

Son güncelleme: 16:00 28.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı