• Turkhane Logo

Sevilay Yılman: Yıldırım, Kızılcahamam Kampı’na davet bile edilmemiş

AKP'de İstanbul'un kaybedilmesi sonrası Binali Yıldırım da siyasi kariyeri açısından darbe alan isimlerden.

09:42 29 Nisan 2019 Pazartesi
Sevilay Yılman: Yıldırım, Kızılcahamam Kampı’na davet bile edilmemiş
AKP'de İstanbul'un kaybedilmesi sonrası Binali Yıldırım da siyasi kariyeri açısından darbe alan isimlerden.




Seçim sonrasında durumdan rahatsız olduğu söylenen Binali Yıldırımın, AKPnin yerel yönetimleri ele aldığı Kızılcahamam kampına katılmaması Ankara kulislerini hareketlendirdi.


Ankarada seçimleri kaybeden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasekiden, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumdan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayraka kadar birçok ismin kampta yer alırken Yıldırımın yer almamasına dair son kulis, Habertürk yazarı Sevilay Yılmandan geldi.

31 Mart seçimleri tartışmaları dolayısıyla partisiyle arasında bir soğukluk olduğundan Yıldırım’ın kendisinin kampa gitmediği yorumunun kesinlikle doğru olmadığını söyleyen Yılman, Çünkü Binali Yıldırım Kızılcahamam Kampı’na davet bile edilmemiş diyor ve ekliyor:

Sanıyorum kampa davet edilenler arasında sadece belediye başkanları, il başkanları ve MKYK üyeleri olmuş. Malumunuz Binali Bey pozisyonu gereği şu anda sade bir milletvekili olduğundan ona davet yapılmamış. Açıkçası ben bunu duyunca çok şaşırdım. Ve kendisine de söyledim.

Yani kim ya da kimler organize etti Kızılcahamam Kampı ile ilgili bu davet işini bilmiyorum ama Binali Yıldırım gibi parti için çok müstesna bir ismi, Nasıl olsa o da artık sıradan bir milletvekili! deyip davet etmemek yakışık kalmamış diyen Yılman, Kusura bakmasınlar ama belediye başkanlarının davetli olduğu bir toplantıya Binali Bey’in davet edilmemesi, Binali Bey’in seçimi kaybetmiş olduğunun bir bakıma AK Parti cenahınca da kabulü gibi oldu ifadesini kullanıyor.

Yılman, AKPye yönelik tepkisini, Ve hatta yeni bir seçim ihtimalinde belki de yeniden aday gösterilmeyeceği (istifa ettirilerek) anlamına da gelebileceğinin düşünülmesine sebep olup, inanılmaz bir siyasi basiretsizlik örneği olarak kayda geçti bu durum sözleriyle sürdürüyor.

Öte yandan Yılmanın aktardığına göre Binali Yıldırım, seçimlerle ilgili olarak, İstanbul ile ilgili sonucu kabullendiğim ve o defteri kapattığım yönündeki yargılar kesinlikle doğru değil ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 09:42 29.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı