• Turkhane Logo

Sevgilisini öldürüp kafasını kesti, 50 bin lira verip gömdürdü

Kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Duygu Çelikten'in, sevgilisi Veli Ünder tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Ünder'in, ertesi gün, cesedi 50 bin lira karşılığı gömdürdüğü anlaşıldı.

16:12 04 Ocak 2021 Pazartesi
Sevgilisini öldürüp kafasını kesti, 50 bin lira verip gömdürdü
Kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Duygu Çelikten'in, sevgilisi Veli Ünder tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Ünder'in, ertesi gün, cesedi 50 bin lira karşılığı gömdürdüğü anlaşıldı.



6 Eylül’de fatura ödeme bahanesiyle evden ayrılan Duygu Çelikten’in cesedi 13 gün sonra toprağa gömülmüş olarak bulundu. Olayı araştıran savcılık korkunç bilgilere ulaştı.

Sözcü’nün haberine göre, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Duygu Çelikten, evden ayrıldıktan sonra kent merkezinde sevgilisi Veli Ünder (37) ile buluştu. Ancak çiftten bir daha haber alınamadı. 7 Eylül günü, 112’yi arayan bir kişi, “Kardeşim acil yetişin. Varsak’tan geçiyordum. Bir adam orada karıya sıktı. Karı düştü kaldı. Yetişin, ormanın içinde. Varsak’ın üstünde” dedikten sonra telefonu kapattı.


BAŞI KESİLMİŞ CESET 13 GÜN SONRA BULUNDU

Emniyet ekipleri, ormanlık arazide 19 Eylül günü saat 11.00 sıralarında gömülmüş ve kısmen üzeri taşla kapatılmış halde bir ceset buldu. Yapılan ilk incelemede kadının sırtından ve göğsünden bıçaklandığı, başına sert bir cisimle vuruldu ve başının vücudundan ayrıldığı belirlendi. DNA incelemesi ve ailenin teşhisi ile cesedin Duygu Çelikten’e ait olduğu anlaşıldı.

ZANLI ORMANLIK ALANDA SAKLANIRKEN BULUNDU

Katil zanlısı Veli Ünder, 29 Eylül akşamı Muğla’nın Fethiye ilçesindeki ormanlık alanda, bir kulübede saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan Ünder, ilk sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. Ertesi gün adliyeye sevk edilen Veli Ünder, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PARA KARŞILIĞI CESEDİ GÖMDÜRMÜŞ

Sorgulamada Veli Ünder’in, Duygu Çelikten’in cesedini 3 arkadaşına 50 bin lira vererek gömdürdüğü ortaya çıktı. O üç zanlı da gözaltına alınıp tutuklandı. Ayrıca 112’yi arayıp yanlış ihbar vererek olayı farklı bir şekilde yönlendirmeye çalışan kişinin de Ünder olduğu ortaya çıktı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede de cinayetin tüm ayrıntılarına yer verildi. Savcı Haki Çeliker imzalı iddianamede, Veli Ünder’in karı-koca hayatı yaşadığı belirtildi. Ünder’in, Duygu Çelikten’i olay günü 25 yıllık resmi nikahlı eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Fethiye’ye götürdüğü kaydedildi. Aynı günün sabahı saat 10.00 sıralarında sanığın bu kez Duygu Çelikten ile aynı güzergahı izleyerek Antalya’ya geldiği anlatıldı.

“KARDEŞİM ACİL YETİŞİN”

İddianamede olay şöyle anlatıldı:

“Şüpheli sanık, maktulü Kepez ilçesi Varsak mevkiinde ıssız, ormanlık alana götürerek burada ele geçirilemeyen kesici alet ile hayati bölgesine vurmak sureti ile öldürmüştür. Cesedi ise ormanlık alana bırakmıştır. Ardından olayı sanki kendisi gerçekleştirmemiş gibi, maktulün silahla bir başkası tarafından öldürüldüğü ihbarını cep telefonundan 112 çağrı merkezini arayarak iletmiştir.

Şüpheli, 112 Çağrı Merkezi’ndeki görevliye, ‘Kardeşim acil yetişin. Varsak’tan geçiyordum. Bir adam orada karıya sıktı. Karı düştü kaldı. Yetişin, ormanın içinde. Varsak’ın üstünde’ dedikten sonra telefonu kapatmıştır. Maktulü bıçakla katleden şüpheli cesedin ortadan kaldırılması için şüpheli Mahsun Demiralp ile bağlantıya geçmiştir. Onun aracılığı ile diğer şüpheliler Serhat Özcan ve Doğukan Özcan cesedi 50 bin TL para karşılığında bulunduğu yerden alarak, ormanlık alanın iç bölgelerine götürmüştür.”

Diğer yandan sanık Ünver, Duygu Çelikten’in tabanca ile kendisini öldürmeye çalıştığını bu arada kendi kendini öldürdüğünü ileri sürdü. Buna karşın Çelikten’in bıçakla öldürüldüğü adli tıp raporu ile kesinleşti. Sanık hakkında ‘kasten insan öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası talep edildi.

Son güncelleme: 16:12 04.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı