• Turkhane Logo

Serviste ön koltuğa oturdu diye eşini yakarak öldürdü

Eşini 10 yaşındaki kızının önünde benzin döküp yaktı. Can havliyle ikinci kattan aşağı atlayan kadın, 12 günlük hayat mücadelesinin ardından vefat etti.

15:39 26 Kasım 2020 Perşembe
Serviste ön koltuğa oturdu diye eşini yakarak öldürdü
Eşini 10 yaşındaki kızının önünde benzin döküp yaktı. Can havliyle ikinci kattan aşağı atlayan kadın, 12 günlük hayat mücadelesinin ardından vefat etti.



Vefat eden Güllü Yılmaz’ın gördüğü şiddet sebebiyle sığınma evinde kaldığı ve kocası tarafından bir süre önce eve getirildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da yaşanan aile içi şiddet kan dondurdu. Can Yılmaz (36), evli olduğu Güllü Yılmaz’ı (30) üzerine benzin dökerek ateşe verdi. İkinci kattan atlayan kadın hastaneye kaldırıldı. Ancak hastanedeki 12 günün ardından vefat etti.


Kan donduran olay, 17 Ekim 2019’da Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde meydana geldi. Can Yılmaz, 3 çocuğunun annesi Güllü Yılmaz ile iş yerinin servis aracının ön koltuğuna oturduğu gerekçesiyle tartıştı. Yılmaz, tartışma sırasında evde bulunan bidon içindeki benzini kendisi ile kızı Zeynep ve eşi Güllü’nün üzerine döküp, ateşe verdi.

Güllü Yılmaz bir anda alevler içinde kaldı. Can havliyle ikinci kattaki evlerinin penceresine koştu. Ardından da aşağı atladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kadın, 12 günün sonunda yaşam mücadelesini kaybetti.

“KOCAM BENİ YAKTI”

Güllü Yılmaz, bilinci kapanmadan polise verdiği ifadesinde, “Kocam beni yaktı. Çocuklarım size emanet” dedi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Can Yılmaz hakkında ‘eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme’, ‘çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ceza verilmesi talep edildi. Diğer yandan Güllü Yılmaz’ın olaydan kısa bir süre önce kocasından şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleştiği, ancak Can Yılmaz tarafından ikna edilip eve döndürüldüğü ortaya çıktı.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU DA YAKMAK İSTEDİ

Yaralı olarak kurtulan 10 yaşındaki Zeynep ise babasının annesine yumruklu saldırıda bulunduğunu ardından banyodan getirdiği bidondaki benzini annesi ile kendi üzerine döktüğünü belirtti. Olay sırasında babasının elinde çakmak olduğunu anlatan çocuk, annesinin çakmağı almaya çalıştığını, babasının vermediğini ve çakmağı yaktığını söyledi. Annesinin alev aldığını anlatan küçük kız, alevlerin babasının kıyafetlerini de tutuşturduğunu söylerken, balkona çıkıp baktığında annesini sokakta yerde yanarken gördüğünü anlattı.

Son güncelleme: 15:39 26.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı