• Turkhane Logo

Serveti dört ayda üç kat artan Musk: Umurumda değil

Son dört ayda kişisel serveti üç kat artan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Güney Afrikalı girişimci Elon Musk, ilk kez en zenginler listesinde ilk 10'a girdi.

13:08 20 Temmuz 2020 Pazartesi
Serveti dört ayda üç kat artan Musk: Umurumda değil
Son dört ayda kişisel serveti üç kat artan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Güney Afrikalı girişimci Elon Musk, ilk kez en zenginler listesinde ilk 10'a girdi.

49 yaşındaki girişimci, 69,1 milyar dolarlık servetiyle Forbes milyarderler listesinde 31incilikten 9uncu sıraya yükseldi. BBC Türkçeye göre Muskın serveti dört ay önce 24,6 milyar dolardı.

Teslanın hisseleri bu süre içinde yüzde 320 değer kazandı.
Forbes Dergisine göre Musk, ilk 10a girmesiyle ilgili olarak Hiç umurumda değil. Bu sayılar iner, çıkar. Önemli olan halkın sevdiği güzel ürünler yapmak dedi.
En zenginler listesinde 181,1 milyar dolarlık servetiyle Amazonun CEOsu Jeff Bezos yer alıyor.Bezosun yüzde 11 hisseye sahip olduğu Amazonun değeri, koronavirüs salgınında dünya genelinde internet üzerinden alışverişin artmasıyla yüzde 69 artmıştı.
Bezosu 111,2 milyar dolar servetiyle Bill Gates ve 111,1 milyar dolarlık servetiyle Bernard Arnault izliyor.

Avrupanın en zengin kişisi olan Fransız iş insanı Arnault bünyesinde Christian Dior, Louis Vuitton, Fendi, Celine; Tiffany ve Dom Perignon 75 farklı lüks markayı barındıran LVMH şirketinin sahibi.
Arnaultnun serveti Ocak sonu itibarıyla 108 milyar dolardı. Ancak salgın sırasında lüks tüketimin düşmesi nedeniyle Arnaultnun serveti Mart ortasında 76 milyar dolara gerilemişti.
Oracleın kurucularından larry Ellison Ballmer 73 milyar dolarlık kişisel servetiyle listede beşinci sırada yer alırken, eski Microsoft CEOsu Steve Ballmer 72 milyar dolarlık servetiyle ilk 10a giren yeni isimler arasında yer aldı. Microsoftun hisseleri Mart ortasından bu yana yüzde 47 değer kazandı.

Marttan bu yana serveti neredeyse ikiye katlanan Hindistanlı iş insanı Mukesh Ambani Amerikalı yatırımcı Warren Buffetı geride bırakarak listede yedinci sırada yer aldı. Serveti 71,4 milyar dolara ulaşan Ambaninin telekom şirketi Reliance Jio, 2020de büyük miktarda yatırım çekti.
Facebook bu şirkete 5,7 milyar dolar, Google 4,5 milyar dolar ve Birleşik Arap Emirlikleri ulusal varlık fonu Mubadala 1,2 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.
Son 20 yıldır ilk 10da yer alan Warren Buffett, dört sıra birden gerileyerek sekizinciliğe indi.
Sergey Brinle birlikte Googleı kuran ve geçen yılın sonuna kadar Googleın çatı şirketi Alphabetin CEOsu olan Larry Page ise 67,1 dolarlık servetiyle listede 10uncu sırada yer aldı.

Son güncelleme: 13:08 20.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı