• Turkhane Logo

Serkan Kurtuluş’un ardından ikinci tanık ortaya çıktı: Rahip Brunson’a suikast dosyasını anlattı

Rahip Brunson’un öldürülerek suçun Gülen Cemaatine yıkılması planıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Savcılığa giden tanık “suikast dosyasını” anlattı.

20:34 26 Ağustos 2020 Çarşamba
Serkan Kurtuluş’un ardından ikinci tanık ortaya çıktı: Rahip Brunson’a suikast dosyasını anlattı
Rahip Brunson’un öldürülerek suçun Gülen Cemaatine yıkılması planıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Savcılığa giden tanık “suikast dosyasını” anlattı.

Bold Medyadan Cevheri Güvenin özel haberine göre  Türkiye’de yaklaşık iki yıl “Gülen Cemaati’ne yardım” suçlamasıyla tutuklu kalan Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson’a suikast düzenlenmesiyle ilgili önemli bir tanık daha ortaya çıktı. Ufuk Gürbüz isimli tanık, 18 Ağustos 2020’de İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak suikast dosyasını gördüğünü söyledi ve Nükhet Hotar’ın rolüne işaret etti.

Rahip Brunson’a suikast planıyla ilgili ilk açıklamayı Arjantin’de tutuklu bulunan çete lideri Serkan Kurtuluş yaptı. Kurtuluş olayı Arjantin’deki resmi sorgusunda da anlattı. Kurtuluş ifadesinde AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü olan Nükhet Hotar’ın, Rahip Brunson’un öldürülmesi talimatını verdiğini söylemişti.

/

Nükhet Hotar


Konuyu resmi ifadesinde geçiren ikinci isim ise Ufuk Gürbüz oldu. Öldürülme korkusuyla ifade verip bildiklerini anlattığını söyleyen Ufuk Gürbüz, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesine 18 Ağustos’ta ifade verdi. Gürbüz ifadesinde Gazeteci Süleyman Gençel’in darp edilmesi, Brunson olayı ve Fetöborsası konusunda konuştu.

Ufuk Gürbüz’ün ifadesi şu şekilde:

“Organize suç örgütü lideri olarak Arjantin’de yakalanan dosyanız sanıklarından Serkan Kurtuluş’un basına verdiği demeçleri yakından takip etme fırsatım oldu. Bu açıklamalarda bahsi geçen olayların yakinen tanığı olarak ben de can güvenliği endişesi taşıdığımı daha önce de Sayın Başkanlığınıza bildirmiştim. Ahmet Kurtuluş bildiklerini anlatamadan nasıl susturulduysa ben de aynı endişeyi yaşıyorum.

GAZETECİNİN DARP EDİLMESİ OLAYI

Nükhet Hotar bir gün ofisimize geldi çok kızgın ve öfkeliydi ve Ahmet Kurtuluş’a kendisi hakkında yazılan yazıyı göstererek ‘bu cesareti nereden buluyorlar, benimle ilgili böyle yazı yazıyorlar’ dedi. Ahmet Kurtuluş da Serkan Kurtuluş’u aradı yanına çağırdı. Serkan ofise geldiğinde Nükhet Hotar ‘Bu şerefsizi susturun benim hakkımda böyle yazılar yazmasın’ dedi. Serkan Kurtuluş da yanındaki adamlara talimat verip gazeteciyi darp ettirdi.

RAHİP BRUNSON OLAYI

Ahmet Kurtuluş yaklaşık bir hafta rahip Brunson ile ilgili çalışma yaptı, dosya oluşturdu. Emniyetten ve başka yerlerden gelen resim, adres ve bilgiler Ahmet Kurtuluş tarafından o dosyaya kondu. Ahmet Kurtuluş bu dosyanın gizliliğine önem veriyordu, masanın üzerinde sağda solda bırakmaz, çekmecesinde kilitli tutardı. Nükhet Hotar’ın ofise geldiği gün Serkan Kurtuluş da ofise geldi. Yanında tanımadığım iki kişi de vardı. Nükhet Hotar, Ahmet Kurtuluş, Serkan Kurtuluş ve tanımadığım iki kişi daha bir saat kadar görüştüler ve Serkan Kurtuluş ayrılırken Rahip Brunson ile ilgili dosya elinde olarak çıktı. Ama sonrasında ne oldu bilmiyorum.

F.TÖ BORSASI OLAYI

Ahmet Kurtuluş ve Serkan Kurtuluş birlikte hareket ediyorlardı. Adliye’de Başsavcı Vekili Okan Batu’nun yönlendirmesiyle F.töcü iş adamları ile irtibata geçiliyordu, ofise davet ediliyor ve para karşılığı anlaşılıyordu. Ofise gelen paralardan Nükhet Hotar’a Serkan Kurtuluş’a paralar gönderiliyordu. Okan’ın (Batu) payı diye çantaya konulan paranın gönderildiğine de şahit oldum. Anlaşma yapmayan iş adamları ise Serkan Kurtuluş’a söyleniyordu. Çoğu zaman Ahmet Kurtuluş, Serkan Kurtuluş’a iş adamlarına ne kadar ceza kesmesi gerektiğini söylüyordu. Bütün baskılara rağmen anlaşmaya yanaşmayan para vermeyen iş adamlarını ise Okan Batu’ya bildiriyorlar ve bu şerefsizi mahvedin diyorlardı.

Ahmet Kurtuluş bütün bu olaylar yaşanırken devamlı olarak Nükhet Abla varken bize bir şey olmaz, adliyede savcımız, Ankara’da ablamız var diyordu. Dosyalarda adı geçmese de Deniz Camgöz de bu olaylara şahittir. Şahit olduğum bu konulardan dolayı tedirginim. Bahsi geçen ve yukarıda anlattığım olayların yaşayan iki tanığı kaldı. Bunlardan biri ben diğeri ise Deniz Camgöz’dür. Bu konular hakkında bildiklerimi sayın Mahkemenizle paylaşmak istedim.”

/

/

/


UFUK GÜRBÜZ KİLİT BİR İSİM

Suriye’de cihatçıların arasında savaşırken çekilmiş görüntüleriyle bilinen Serkan Kurtuluş, Türkiye’de ise çete lideri olarak yargılanıyor.



Kurtuluş, “F.TÖ Borsası” olarak bilinen, Gülen Cemaatine yakın iş adamlarından şantajla para alınması dosyasından yargılanırken Arjantin’e kaçtı. Hakkındaki kırmızı bültenle Arjantin’de yakalandı. Siyasi sığınma istediği için iade talebini yargının çözmesi bekleniyor.

Kurtuluş, Türkiye’de İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “F.TÖ Borsası” davasının da sanığı. Ufuk Gürbüz ise bu davanın “Spil” isimli gizli tanığı. İddianamede “Spil” kodlu Ufuk Gürbüz örgütün para trafiğini anlatıyor. Gürbüz aynı zamanda Ahmet Kurtuluş’un şoförüydü.

Ahmet Kurtuluş ise AKP eski İzmir İl Başkan yardımcısıydı. İzmir F.töborsası olayının ortaya çıkmasının ardından kilit isimlerden biri olduğu gerekçesiyle hakkında dava açıldı. Ardından gizemli biçimde öldürüldü.

İlk ifadesinde Ufuk Gürbüz, iş insanlarından zorla alınan paraları, dönemin AKP İl 2. Başkanı Ahmet Kurtuluş aracılığı ile bazı kamu görevlilerine dağıtmakta Ahmet Kurtuluş’un şoförü olması nedeniyle kurye olarak kullanıldığını ve paraları aralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen’in bulunduğu kişilere dağıttığını anlatmıştı.

POLİS BAŞINDAN BERİ OLAYIN İÇİNDE

Ufuk Gürbüz’ün verdiği ilk ifade sonrası baskı başlamış ve İstihbarat Şube Müdür Kudret Dikmen hakkındaki ifadesini geri çekmişti.

Gürbüz’ün Rahip Brunson ve Nüket Hotar olayını anlattığı son ifadesinden sonra da çarpıcı bir gelişme yaşandı. Gürbüz, İzmir Adliyesinden çıkar çıkmaz polisler tarafından gözaltına alındı ve geceyi Emniyet’te geçirdikten sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: Bold Medya
 

Son güncelleme: 20:34 26.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı