• Turkhane Logo

Serdar Akinan'dan korkunç iddia!

Gazeteci Serdar Akinan, KRT TV'de katıldığı programda insanı dehşete düşüren bir iddiada bulundu. Deprem haberini alır almaz ilk uçakla Elazığ'a gittiğini aktaran Akinan, enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmaları esnasında şahit olduklarını tek tek anlattı.

12:58 27 Ocak 2020 Pazartesi
Serdar Akinan'dan korkunç iddia!
Gazeteci Serdar Akinan, KRT TV'de katıldığı programda insanı dehşete düşüren bir iddiada bulundu. Deprem haberini alır almaz ilk uçakla Elazığ'a gittiğini aktaran Akinan, enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmaları esnasında şahit olduklarını tek tek anlattı.

TURKHANE- Gazeteci Serdar Akinan, KRT TVde katıldığı programda Elazığda meydana gelen depremin ardından enkaz altındaki arama-kurtarma çalışmaları esnasında bir skandala şahit olduğunu söyledi.
Akinan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın fotoğraf çektirmesi için Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) yetkilisinin enkaz altındaki kadını 1 saat beklettiği iddiasında bulundu. 
Akinan önünde cereyan eden hâdiseyi şöyle aktardı: Önümdeki kurtarma ekibine oradaki yetkili telsizler Bekletin diyor. İçeride yaralı var.  Ambulanslar bekliyor. Kapıları açık. Buradaki kurtarma ekipleri bekliyor. 
ERDOĞAN GELİNCE HAREKETE GEÇTİLER
Akinan şöyle devam etti: Oradaki bir yetkili oradaki heyetin gelişini koordine ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı (Erdoğan) önümden geçti ve o enkazın önüne geldi. Oradaki battaniye kalktı ve enkazdaki kadını çıkarmaya başladılar. Sayın Cumhurbaşkanı geldi ve sedye önüne geldi. İnanılır gibi değil. 
Erdoğan depremin ertesi günü (25 Ocak Cumartesi) Elazığda incelemelerde bulunmuştu. Gazeteci Akinan, bu fotoğrafın çekilmesi için yaralı kadının enkaz altında bekletildiğini iddia etti.
Akinan Erdoğanın geldiği ana kadar yaklaşık 1 saat boyunca bekletildiğini kaydederek, Orada siz o kadını bir fotoğraf vermek için bekletip indiriyorsanız bu çok vahim. Gerçekten inanılmaz dedi.
Akinan Adana Büyükşehir Belediyesi arama-kurtarma ekibinin amiri ile yaptığı görüşmeyi de aktardı. Buna göre enkazda insanların bulunduğu noktaya en yakın ekip oldukları hâlde yukarıdan kendilerine ekipman gönderilmesini isteyen amire, AFAD ekibi tarafından Siz çıkın biz alacağız. cevabı verildi. 
Erdoğan, Mustafa Paşa Mahallesinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü enkaza geldiği esnada AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan (Beresinde AFAD yazan) enkaz başındaki ekiplere eliyle “Gönderin” işareti verdi. Enkazdan çıkarılan yaralı, sedye üzerinde Erdoğan’ın yanına getirildi.

AFAD, AYRIMCILIK YAPTI
Akinan, bu vakanın tek olmadığına işaret ederek, AFADın bölgede AKPli olmayan belediyelerin gönderdiği arama-kurtarma ekiplerini dışladığını belirtti. 
Korkunç iddia sonrası Elazığ Valiliği, yalan haber yapmakla suçladığı gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 
Elazığ Valiliği, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) idare ettiği Ergani Belediyesinin yardım konvoyunun şehre girişine izin vermedi. 

Son güncelleme: 12:58 27.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı